menu

  • 2014.07.21.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal új vezetője

Bács-Kiskun megye új kormánymegbízottja, Kovács Ernő szerdán egy sajtótájékoztatón mutatkozott be.

 

Kovács Ernő elmondta: 1998-ban egy „nagyon rosszul működő” helyhatóság élére került Tiszakécskén, amelyet most „emelt fővel” ad át. Az elmúlt tizenhat évben ugyanis hitelek nélkül gazdálkodva nemcsak a település működőképességét sikerült megőrizniük, hanem jelentős fejlesztések is megvalósultak – tette hozzá.

Jelezte: országgyűlési képviselőként az elmúlt ciklusban szorgalmazta, hogy azok az önkormányzatok is részesüljenek állami támogatásban, amelyek súlyos áldozatok árán, „a nadrágszíjat gyakran két lyukkal is beljebb húzva”, eladósodás nélkül gazdálkodtak.

Új megbízatásáról szólva kiemelte: az emberek szolgálatát tartja szem előtt, a jogszabályok adta keretek között minél jobban azonosulva a kormányhivatal ügyfeleinek problémáival. Végig kell gondolni a közigazgatási feladatok települések közötti megosztását – mondta, és reményét fejezte ki, hogy az okmányirodák átalakulása minden járásban lehetővé teszi 2015 elejére kormányablak megnyitását.

 

A tavaszi választásokon parlamenti mandátumot szerző, ezért posztjáról leköszönő Kerényi János volt kormánymegbízott a tájékoztatón arról beszélt: Kovács Ernő személye garancia az együttműködés, a jó színvonalú szakmai munka és a közpénzek takarékos felhasználásának folytatására.

Kovács Ernő 1959. február 2-án, Kecskeméten született, gépésztechnikusi oklevéllel, valamint környezet- és hidrotechnológusi végzettséggel rendelkezik. A MÁV Vontatási Főnökségnél 1976-tól két évig dieselmozdony-szerelőként dolgozott, majd 1996-ig volt a kecskeméti Mezőgép vállalat tiszakécskei gyárának minőségi ellenőre, üzemvezetője. Ezután Tiszakécskén a GEO-UNIVERZÁL Kft. műszaki vezetője volt, 1998-tól pedig a város polgármestere lett. Tizenhat éven át irányította a várost, emellett az elmúlt választási ciklusban a Fidesz országgyűlési képviselőjeként részt vett a Parlament munkájában.

 

MTI

Kapcsolódó képek