menu

  • 2014.08.01.

A Kecskemét Táncegyüttes sikeres szereplése

Nagy sikert aratott a Kecskemét Táncegyüttes franciaországi vendégszereplése.

„Magyarország emlékezetes, szép élményeket adott” – ezzel a címmel jellemezte Közép-Franciaország La Montagne nevű napilapja a Kecskemét Táncegyüttes műsorait, amelyekkel a Vishy közelében lévő, 5800 lakosú kisváros, Gannat nagy múltú 41. multikulturális fesztiválján vett részt 2014. július 18. és 28. között.

Európa egyik legrangosabb, mintegy 60.000 látogatót vonzó folklórfesztiváljára a szervezők 12 országból (Japán, Vietnam, Amerikai Egyesült Államok, Oroszország, Kenya, Szerbia, Spanyolország, Magyarország, Franciaország, Írország, Argentína, Kolumbia) 400 résztvevőt hívtak meg.

 tancegyuttes2

A Kecskeméti Kulturális Központ fenntartásában működő Kecskemét Táncegyüttes 36 tagja a fesztivál ideje alatt 21 alkalommal mutatkozott be. A fesztivál nagyszínpadán kétszer adott majd 45 perces műsort a kecskeméti és kárpát-medencei táncaink legjavából válogatva.

Az együttes önálló egész estés műsort adott a fesztivált megelőző két napon a környékbeli településeken, Charmeil-ben és St. Germain des Fossés-ban.

tancegyuttes1

Kecskemét reprezentatív néptánc csoportja menettánccal vett részt a fesztivál utcai felvonulásain. A francia gyermekeknek és felnőtteknek és a fesztivál résztvevőinek több alkalommal tartottak táncházat, bemutatták viseleteinket. A táncosokat kísérő zenekar prímása, Keller Dániel a virtuóz magyar hegedűvel ismertette meg a fesztivál szakmai közönségét.

A Kecskemét Táncegyüttes magas szakmai színvonalú műsorai, és egyéb programjai minden alkalommal elnyerték a helyi közönség tetszését. Vastaps és hangos ováció jelezte a magyar népművészet hiteles és életerős bemutatását.

A feszített fesztiváli program csak egy kirándulásra adott lehetőséget. A táncegyüttes Clermont-Ferrand óvárosának történelmi nevezetességeivel, és a közeli 1415 méter magas Puy de Dôme vulkán páratlan természeti szépségeivel ismerkedhetett meg.

A Kecskemétet és Magyarországot elismerésre méltóan képviselő fiatal táncosok a fárasztó munkaprogramot egy feledhetetlen párizsi kirándulás élményével zárták.

Támogatók: Kecskemét Önkormányzata, Kecskemét Kultúrájáért Alapítvány, és magánszemélyek
Szöveg: Lángné Nagy Mária, Kép: Lángné Nagy Mária, Kulcsár István, Vidács Sándor

kecskemet.hu

Kapcsolódó képek