menu

  • 2014.08.28.

Egymilliárd forint uniós támogatás közlekedésfejlesztésre

A Kecskemét Közlekedésfejlesztési Konzorcium tervezi a kecskeméti intermodális csomópontot, a tervek egy év alatt mintegy egymilliárd forintból készülnek el – jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester csütörtökön a városházán tartott sajtótájékoztatón.

A projekt uniós és hazai támogatásból valósul meg, a tervezés egyebek között kiterjed a már korábban elkészült részletes megvalósíthatósági tanulmány aktualizálására, az engedélyezési és a kiviteli tervek elkészítésére is – mondta az alpolgármester.

A közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott konzorcium vezetője az UTIBER Közúti Beruházó Kft., tagjai pedig az UNITEF ’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. valamint a Középülettervező Zrt., a cégeknek 12 hónap alatt kell elkészíteni a terveket 959 millió forint plusz áfa összegért – részletezte a közbeszerzési eljárás eredményét Szemereyné Pataki Klaudia.

A fejlesztés ad majd arra lehetőséget, hogy a helyi és a helyközi közlekedés illetve a vasúti közlekedést egy csomópontban találkozzon egy világszínvonalú beruházás révén – fogalmazott az alpolgármester.

A tervek elkészülése után a pályázat következő szintjén már a kivitelezés indul.

A város közlekedésfejlesztésével kapcsolatos munkálatok a tervezéssel párhuzamosan már folynak, mert elkészül egy modern utastájékoztató rendszer, amely a város 77 pontján ad pontos ismereteket a busz- és a vonatközlekedésről.

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy a tervezési folyamattal együtt a teljes kivitelezés 3-5 évet vesz igénybe.

Az előzetes becslések alapján a beruházás mintegy 10 milliárd forintot tesz ki, amelyből új vasúti és buszpályaudvar épül, a vasút vonalvezetése átalakul, valamint parkolóház és a parkok épülnek.

MTI

Kapcsolódó képek