menu

  • 2014.09.10.

Kerékpáros kirándulás a Kolon-tóhoz

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete a hétvégén kerékpáros kirándulást szervez a Kolon-tóhoz.

A túra időpontja: 2014. szeptember 14. (vasárnap)
A túra vezetője: Hársch Ferenc
A túra útvonala: Kecskemét – Kerekegyháza – Szabadszállás – Kolon-tavi Madárvárta – Izsák – Ágasegyháza – Ballószög – Kecskemét
A túra távja: 105 km
Tervezett indulás: 2014. 09. 14. 08:00 Kecskemét – Kossuth tér
Tervezett visszaérkezés: 2014. 09. 14. 18:00 Kecskemét – Kossuth tér
Jelentkezés: a túravezetőnél előzetesen (csiga61@gmail.com tel: 70 339 70 41), tura@kerekparosklub.kecskemeten.hu, vagy legkésőbb az induláskor.

A túra részletes leírása: Indulás a Kossuth térről, majd Hetényegyházán lassítanak, hogy a helyiek is csatlakozni tudjanak. A kerekegyházi pihenő után Szabadszállásra tekernek, majd Izsák felé elindulva ismét használják az új kerékpárutat.
Ezután 6 km homokos, erdei földút következik a Kolon-tavi Madárvártáig. Javasolt széles kerekű MTB kerékpár használata.
A Madárvárta vezetője, Németh Ákos fogja bemutatni a gyűrűzési tevékenységet a gyakorlatban, és még több más természetvédelmi feladatot is ezen kívül. Ha szerencséjük lesz, akkor néhány kismadárral is megismerkedhetnek. A Kilátóból, többek között ráláthatnak következő úti céljukra, Izsákra is, de előtte 6 km, már ismerős, homokos, erdei földút vezet visszafelé.
Izsákon megpihennek egy kicsit, majd Ágasegyházán és Ballószögön keresztül érkeznek vissza Kecskemétre.

Felszerelés: Időszaknak megfelelő, nyári, árnyékot adó, kerékpáros ruházat, esővédő. Hideg élelem és sok-sok víz. Jó műszaki állapotú kerékpár, előírás szerinti tartozékokkal (+tartalék belső). Fejvédő és fényvisszaverő mellény ajánlott.

Ez a túra is része a VT Veres Kft. BAM csapata által felajánlott kerékpárért folyó „küzdelemnek”.  Ezen kívül kisorsolják a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz 10.000 forintos vásárlási utalványát is, illetve egy szerencsés túrázó a téli szűkös hónapok alatt spinningedzéseken tarthatja karban magát a FormaZona Sportközpont szintén 10.000 forintos felajánlása révén. Részletek itt.

Egyéb tudnivalók: A túra nyílt és ingyenes. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Az egyesülettől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
A túravezetőnél történő jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, mind ő, mind a kerékpárja a részvételre alkalmas állapotban van, és nincs tudomása olyan betegségről, mely a túrán való részvételét akadályozná.
16 éven aluliak csak felnőtt kísérővel mehetnek!
Mindenki köteles betartani a közúti közlekedés szabályait!
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek a túrákkal kapcsolatban; a honlapon való megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

Naprakész információkért csatlakozzon a kecskeméti kerékpárosok facebook csoportjához:
https://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosok

Várnak minden érdeklődőt szeptember 14-én, vasárnap, reggel háromnegyed nyolckor a Főtéren, a nullkilométerkőnél.

 

 

Kapcsolódó képek