menu

  • 2014.10.01.

Balogh Mátét is jelölték a nem olimpiai sportágak bajnokának

A sportolanemzet.hu össznemzeti sportportál első alkalommal indít internetes szavazást a nem olimpiai sportágak legjobbjainak megválasztására.

A jelöltek között szerepel a kecskeméti Bácsvíz-KVSC világbajnoki bronzérmes uszonyosúszója, Balogh Máté is.

A Magyar Olimpiai Bizottság minden évben megválasztja az év legjobb sportolóit, akik idáig szinte kizárólag az olimpiai sportágak versenyzői közül kerültek ki. Az idei évben azonban ez változik, mivel a nem olimpiai sportágak legkiemelkedőbb versenyzőit is díjazzák majd az év végi Sportcsillagok Gálaestjén.

A Nem Olimpiai Sportágak (NOS) Bajnoka címre Balogh Mátét, a kecskeméti Bácsvíz-KVSC uszonyosúszóját is jelölték, aki az idei évben a Krétán rendezett Junior Uszonyosúszó Világbajnokságon nyert bronzérmet 400 méteres búvárúszásban.

– Máté a nyári világbajnokságon élete eddigi legjobb eredményét érte el, ezért is örülünk a jelölésnek. Azt pedig különösen jónak és biztatónak tartom, hogy a MOB a nem olimpiai sportágak versenyzőit is díjazni szeretné, ami azt mutatja, hogy Magyarországon is egyre inkább elismerik ezeket a sportágakat – nyilatkozta Székely Lilla, Máté edzője.

– Szavazni december 7-ig lehet, aki szívesen szavazna Mátéra, a www.sportolanemzet.hu oldalon megteheti.

A szavazásról:

A szavazás az erre az alkalomra létesített szavazó-oldalon történik, kategóriánként kötelezően 3-3 jelölt megjelölésével.

Ugyanazon kategóriába három különböző sportági képviselőt kell választani!

A jelöltek kiválasztási sorrendje sem mindegy, mert az elsőnek megjelölt sportoló 3 pontot, a másodiknak megjelölt 2 pontot, a harmadiknak megjelölt 1 pontot kap.

Szavazni mindenkinek csak egyszer lehet, de a különböző kategóriákban nem feltétlenül ugyanabban az időben.

Ha leszavazott egy kategóriát, abbahagyhatja, a rendszer regisztrálja, (arra többet nem szavazhat) majd egy másik alkalommal folytathatja a szavazást a még fennmaradt kategóriákban.

A szavazás állása mindvégig nyílt, mindenki számára elérhető.

A szavazás december 7-ig tart.
A kategória és különdíjak egy, a szavazást lezáró díjátadó rendezvényen kerülnek átadásra a Sportcsillagok Gálaestjének keretein belül, december 18-án.

 

kesport.hu

Kapcsolódó képek