menu

  • 2014.10.13.

Összefogással újult meg az árpádvárosi játszótér

Szombaton délelőtt közös erővel rendbe tették az árpádvárosi játszóteret.

Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester, Salacz László országgyűlési képviselő; Bogasov István, Kósa József, Pászti András és Sipos László önkormányzati képviselők, valamint Kovács Ferenc építészmérnök, a Porta Speciosa Egyesület elnökségi tagja is együtt dolgozott október 11-én, szombaton délelőtt az árpádvárosi játszó- és közösségi tér díszcserje-ültetésén.

jatszoter1

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy egy korábbi közmeghallgatáson vetődött fel az a lakossági igény, hogy Bagi László utca és a Reile Géza utca közötti területen lévő bekerített játszótéren több tennivaló is lenne. A kéréseket teljesítették: a focipályát védőhálóval választották el a park többi részétől, az elhasználódott, megrongálódott padokat felújították, és közben megtörtént a fák metszése és a növényzet rehabilitációja is. A kerítés- és játékelemek közül is rendbe tették azokat, amelyek megrongálódtak.

jatszoter2

A Bagi László utca és a Reile Géza utca közötti megújult játszótéren az alpolgármester asszony jelezte, hogy a helyszíni terepszemle alapján indokoltnak látja még egy védőháló felállítását a Damjanich utcai tömb parkolója felőli oldalon, és a játszótér biztonsága, a rongálások és éjjeli randalírozások megelőzése, és a környék közbiztonságának javítása érdekében térfigyelő kamera felállítását.

Kovács Ferenc városvédőként annak a reményének adott hangot, hogy az összefogásnak köszönhetően megszépült, megújult térre mindenki vigyáz majd, és hosszabb távon is fenntartható lesz az elvégzett, részönkormányzati keretből finanszírozott munka eredménye.

A környéken lakó kisgyermekes családok és lakók a felújítás alatt is zavartalanul használhatták a játszóteret, mert a karbantartási munkálatok szakaszosan és dinamikusan folytak. Szombaton pedig jókedvvel és kötetlenül beszélgettek el üdítőzve és pogácsázva Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármesterrel.

 

Fotók: Komlós József JR

kecskemet.hu

Kapcsolódó képek