menu

  • 2014.10.16.

Kecskeméten is megállt az Orient Expressz

Október 15-én nosztalgia-luxusvonat indult a Budapest-Teherán útvonalon – ezt az Európát és a Közel-Keletet összekötő járatot az Orient Expressz utódjaként is emlegetik. A vonat délután fél ötkor érkezett a kecskeméti vasútállomásra.

A muzeális kocsikat, a közlekedtetést és a személyzetet a MÁV Nosztalgia Kft. biztosítja, és a szerelvény városnéző célzattal Magyarország, Románia, Bulgária és Törökország több városában is megáll. A Budapestről indított vonat első állomása Lajosmizse volt, ahol az utasok lovas-programot tekintettek meg, majd ezt követően utaztak Kecskemétre.

Fotó: Banczik Róbert

Fotó: Banczik Róbert

A vendégek a koraesti órákban ellátogattak a Városházára, ahol megtekintették a Dísztermet, rövid tájékoztatás során megismerkedhettek Kecskemét múltjával és jelenével, majd kis házi koncertet adtak részükre a Kodály Iskola diákjai. A koncert után a vendégek egy gyors városnézés során megismerkedhettek Kecskemét belvárosi építészeti nevezetességeivel, majd folytatták útjukat dél felé – a gőzmozdony által vontatott luxusvonattal.

Fotó: Banczik Róbert

Fotó: Banczik Róbert

kecskemet.hu

Kapcsolódó képek