menu

  • 2014.11.04.

2015-ben és 2016-ban is rendezhet Kecskemét Öttusa Világkupát

2015-ben és 2016-ban is rendezhet Kecskemét Öttusa Világkupát, ráadásul a 2016-os kvalifikációs verseny is lesz egyben a riói olimpiára.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség azért döntött Kecskemét mellett, mert a májusban megrendezett Öttusa Világkupa feltételeivel, a szervezéssel maximálisan elégedettek voltak.

2015-ben április 30-ától május 3-áig, míg 2016-ban április 14-től 18-ig Kecskemét, azon belül is a Kecskeméti Fürdő, a Messzi István Sportcsarnok és Benkó Zoltán Szabadidő Központ ad majd otthont az Öttusa Világkupának – derül ki a nemzetközi szövetség internetes oldalának kalendáriumából.

A kesport.hu megkeresésére Zámbori Péter, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója megerősítette a hírt, bár azt is hozzátette, egyelőre csak informálisan tudnak a két világesemény Kecskemétre érkezéséről, hivatalosan erről még nem érkezett értesítés.

Azért döntöttek a nemzetközi testület vezetői a kecskeméti helyszín mellett, mert a májusban megrendezett világkupa feltételeivel, a helyszínnel és a szervezéssel is maximálisan elégedettek voltak.

Ebben az évben egyébként nem csak az Öttusa Világkupával hívta fel magára a figyelmet a város, ugyanis itt rendezték a közelmúltban az országos utánpótlás versenyt is.

 

kesport.hu

Kapcsolódó képek