menu

  • 2014.11.20.

Gyakornokok foglalkoztatása a Print 2000 Nyomda Kft.-nél

A PRINT 2000 Kft. 2013-ban pályázatot nyert a TÁMOP-2.3.4/A pályázati konstrukció keretében.

A projekt célja gyakornokok foglalkoztatása, valamint a foglalkoztatáshoz szükséges eszközök beszerzése volt. A projekt az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg.

A PRINT 2000 Nyomda Kft. a TÁMOP-2.3.4.A-13/1-2013-0100 azonosító számú projekt keretében 8.243.725 Ft összegű támogatásban részesült.

A projektjük célja, hogy az iskolarendszerű oktatásban megszerzett első szakképesítés hasznosulását segítsék, valamint a vállalkozás létszámát is növeljék. Ennek érdekében 5 fő gyakornok projektbe történő bevonását és továbbfoglalkoztatását vállalták 9 hónap projektidőszak, és az azt követő 4,5 hónap fenntartási időszak alatt.

A gyakornokok közül 4 főt könyvkötő és 1 főt nyomdai kiadványszerkesztő munkakörben alkalmaznak. A gyakornokok foglalkoztatása heti 40 órás, teljes munkaidejű munkaviszony keretében történik.

Fontosnak tartják, hogy a gyakornokok segítésére mentorokat vonjanak be a projektbe, akik támogatást nyújtanak a munkahelyi beilleszkedéshez, a szervezet működésének megismeréséhez, a munkakörhöz szükséges szakmai rendszerek, módszerek, ismeretek elsajátításához, illetve a szervezet tagjaival való együttműködési kapcsolatok kialakításához. A mentorok fontos feladata a gyakornokok kiértékelése, amely visszajelzés is segíti a pályakezdő gyakornokokat a szükséges munka- és szakmai tapasztalatok megszerzésében.

A gyakornokok munkafeltételeinek megteremtéséhez tárgyi eszköz beszerzés keretében 2 db modern számítógép konfiguráció beszerzése történt, mely a szoftverekkel kiegészítve alkalmas nyomdai kiadványszerkesztésre, illetve egyéb nyomdai digitális feladatok elvégzésére.

 

Print 2000 Nyomda Kft.

Kapcsolódó képek