menu

  • 2014.12.02.

Adventi gyertyagyújtás

Elkezdődött a várakozás, a készülődés ideje.

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezésében szombaton délután megtartották az első adventi gyertyagyújtó ünnepséget Kecskemét főterén, a Kossuth szobor szomszédságában.

A betlehemes játékkal és verssel színesített műsor után Kis János evangélikus igazgató lelkész mondott adventi üzenetet, majd dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár gyújtotta meg az első gyertyát a város koszorúján.

Az előző években megszokottól eltérően nem a Hírös Forrás szökőkútnál, hanem a Kossuth szobor szomszédságában helyezték el idén a város adventi koszorúját.

A korábbi esztendőkhöz hasonlóan viszont ezúttal is a Hírös Néptánc Tanoda növendékei léptek fel a szombaton megtartott első gyertyagyújtó ünnepségen. A gyerekek a karácsonyi ünnepkör egyik legnépszerűbb misztériumjátékával, a betlehemezéssel örvendeztették meg a jelenlevőket. Annak is egy különleges, egyedi változatát, a tinnyei betlehemes játékot mutatták be.

 

Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia facebook oldala

Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia facebook oldala

 

Az apróságok után Szabó Laura, a Móra Ferenc Általános Iskola hatodik osztályos tanulója lépett színpadra. A diáklány Lukátsi Vilma: Eljött című versét mondta el.

Ezt követően Kis János evangélikus igazgató lelkész osztotta meg adventi gondolatait az ünnepség résztvevőivel. Beszéde elején Zakariás prófétát idézte, aki azt írta: „Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas.” Kis János hozzátette: advent a várakozás, a készülés ideje, de Isten akkor is eljön hozzánk, ha nem várjuk, ha nem készülünk rá. „Isten lehajol az emberhez, és ez megtörtént. Megtörtént több mint kétezer évvel ezelőtt, és Isten azt akarja, hogy ma is megtörténjen, 2014 adventjének végén, amikor már ott, a fenyőfák mellett, a családi otthonokban mi is megszólaltatjuk a csengőt, megnyílnak az ajtók, és talán nemcsak a gyerekek, hanem mi magunk is átéljük azt a csodát, hogy megszületik Isten szeretete” – fogalmazott Kis János evangélikus igazgató lelkész.

A beszéd után dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár Kecskemét adventi koszorújának első gyertyáját azzal a lánggal gyújtotta meg, amelyet a Piarista Általános Iskola diákjai hoztak el a piarista templom adventi koszorújáról.

Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia facebook oldala

Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia facebook oldala

 

A szép pillanatokat a Hírös Néptánc Tanoda növendékeinek éneke tette még felemelőbbé.

A következő adventi gyertyagyújtást december 6-án, szombaton 17 órakor tartják meg.

 

KTV

Kapcsolódó képek