menu

  • 2015.01.07.

Megkezdődött a kidobott karácsonyfák elszállítása

A Magyarországon is elterjedt szokás szerint a feldíszített karácsonyfákat sokan vízkereszt napján, január 6-án szedik le, és dobják ki.

A Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft. azonban már január 5-én megkezdte a kidobott fenyők gyűjtését és elszállítását, amit január 16-ig folyamatosan végeznek.

Az azt követően kirakott fák sem maradnak a közterületen, azokat a kommunális hulladékgyűjtés keretében viszik majd el.

Negyvenhat köbméter fenyőfát gyűjtöttek össze hétfőn a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft. munkatársai. A társaság idén is a korábbi években kialakított menetrend szerint végzi a kidobott karácsonyfák elszállítását.

„Január ötödikén kezdtük, és tizenhatodikáig fogjuk szelektíven végezni, az eddigi évekhez hasonlóan. Arra kérjük a lakosságot, hogy lehetőleg a hulladékgyűjtő edények mellé tegyék ki a karácsonyfákat, úgy, hogy a forgalmat, a közlekedést, illetve a vagyontárgyakat ne veszélyeztesse, ne zavarja, és akkor onnan a kollégáim járatszerűen összegyűjtik, és elszállítják azt” – nyilatkozta Tigyi Márton, a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft. városüzemeltetési részlegvezetője.

A munkát a következő két hétben két járművel végzik. A hétfői, nagyobb mennyiség után kedden már valamivel kevesebb kidobott fát találtak a közterületeken, és nem is minden esetben kukák mellett. Sokan még várnak a karácsonyfák leszedésével, így az előző évek tapasztalatai alapján január 16-ig még mintegy négyszáz köbméter fenyőt gyűjtenek össze.

„Utána is összeszedjük a fákat, nem fog ottmaradni a gyűjtőedények mellett, de a későbbiekben már a hulladékgyűjtéssel együtt fog történni az elszállítása” – tette hozzá a városüzemeltetési részlegvezető.

A január 16-ig összegyűjtött fákat újrahasznosítják. A járművek a BÁCSVÍZ Zrt. komposztáló telepére viszik a fákat, amelyekből talajjavító és termésnövelő kertészeti tápanyag készül. Utána viszont a  kidobott fák a hulladéktelepre kerülnek.

 

KTV

 

Kapcsolódó képek