menu

  • 2015.01.08.

Kecskeméten a vidékfejlesztési államtitkárság

Az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság Kecskemétre költözése nem okoz semmilyen fennakadást a munkavégzésben, a vidékfejlesztési program tervezésében, a véglegesítéshez szükséges rendszeres brüsszeli egyeztetésekben – közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI érdeklődésére.

Tájékoztatásuk szerint január 5-én, az előzetes terveknek megfelelően megtörtént az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság kecskeméti költözése, hangsúlyozták, hogy nincs szó csúszásról.

A munkatársak fele a már Budapesten is dolgozó csapat tagjaként vállalta az ingázást, illetve a költözést, fele része pedig kecskeméti vagy környéki, képzett agrárszakember. Az államtitkárság létszáma jelenleg 65, február végére várhatóan sikerül feltölteni a rendelkezésre álló 110 státuszt – közölte a Miniszterelnökség.

Kurucz Éva kormányszóvivő az új kabinet 2014. június 6-ai üléséről tartott tájékoztatón beszélt arról, hogy több tárca székhelye vidéki városokba , a Miniszterelnökséghez tartozó vidékfejlesztési államtitkárság pedig Kecskemétre költözhet. Lázár János miniszter 2014. június 10-én az MTI-nek az államtitkárság költöztetéséről azt mondta: véleménye szerint a vidékfejlesztést vidékről kell szervezni és irányítani, ráadásul a kecskeméti helyszín szimbolikus jelentőségű, mert Bács-Kiskun megye hosszú évtizedek óta a munkaigényes mezőgazdasági kultúrák és a vidék fejlődésének jó példája.

 

MTI

Kapcsolódó képek