menu

  • 2015.01.21.

A Magyar Kultúra Lovagjai lettek…

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Falvak Kultúrájáért Alapítvány rendezésében a budapesti Coronthia Hotel dísztermében a 19. Magyar Kultúra Napja Gálaműsor keretében adták át az idei Magyar Kultúra Lovagja díjakat és címadományokat.

Ezúttal Bács-Kiskun megyéből két fő érdemelte ki a hosszú éveken át kifejtett kulturális életminőségünk fejlesztéséért, önzetlen társadalmi munkájáért a megtisztelő lovagi címet. Lendvainé dr. Erki Mária Lakitelekről és Kovács Sándor Pál népművelő és birkózó mesteredző Kecskemétről

Ezzel megyénkben a Magyar Kultúra Lovagja cím tulajdonosainak száma 13 főre, Kecskemét városában három főre emelkedett. Mindhárom fő a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének a tagja.

Kovács Sándor Pál költő – a Magyar Kultúra Lovagja: FILA Nemzetközi Csillagrend ezüst fokozatával kitüntetett “TOLLFORGATÓ”. 1937-ben született Budapesten. Volt néptanító, könyvtáros, népművelő, kultúrház igazgató, testnevelő tanár és sporttudósító. Gyermekkora óta ír verseket, de a két diploma megszerzése után végül is élethivatása a birkózósport és a vele együtt járó bírói, szakedzői tevékenység lett. A sport szeretete mellett lírikus alkat, versben és prózában egyaránt alkot. Sándor egyik alapító tagja a Bács- Kiskun Megyei Költők és Írók baráti Körének. 2007-től egyik kurátora volt a Toll és Ecset Alapítványnak, ettől a tisztségétől betegsége miatt vált meg. Kiváló szervezői tevékenységének köszönhető, hogy még ma is működik az alapítvány. Eddig három könyve látott napvilágot. Számos antológiában és újságban jelentek meg versei, amelyeket többnyire hagyományos, klasszikus formák jellemeznek. Kiváló szervezői tevékenységéért és irodalmi munkásságáért a Toll és Ecset Alapítvány alkotói díjat adományozott számára.

Ezúton gratulálunk a kitüntetettek országos díjához, büszkék vagyunk lovagjainkra!

 

Weninger Endréné, a Toll és Ecset Alapítvány kuratóriumának elnöke

Kapcsolódó képek