menu

  • 2015.01.28.

Táncházzal egybekötött éjszakai forgatag

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szervezésében az Eleven Közösségi Tér együttműködésével Moldvai csűrdöngölős táncházzal egybekötött éjszakai forgatag lesz.

Időpont: január 30., péntek 17.00-24.00 óráig
Helyszín: Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér (Kecskemét, Széchenyi sétány 11.)

2015. januártól, 6 hónapon keresztül minden hónap utolsó péntekén Táncházak kerülnek megrendezésre az Éjszakai Forgatagon.  A táncmulatság ideje alatt az érdeklődők a néptáncok mellett megtanulhatják a táncrendeket is. A táncbemutatók mellett a táncház vezetők, tánctanítók népviseletbe öltözve, élő népviselet bemutatót tartanak.  Az érdeklődők élőben láthatják a ruhákat, viseleteket. A hangszerbemutatókon megismerkedhetnek a különböző hangszerekkel, amiket megszólaltatnak a népzenészek a táncokat kísérve.

Az első ilyen alkalom 2015. január 30-án pénteken lesz, 17:30 órai kezdettel moldvai táncokat tanulhatnak az érdeklődők. A Csörömpölők együttessel sajátíthatják el a tánclépéseket. A táncház ideje alatt népviselet bemutatót, hangszerbemutatót is tart az együttes.

A legközelebbi alkalom február 27. péntek 16:30 órától a Csörömpölő együttessel lesz.

A következő táncházi időpontok március 27-én somogyi táncokat, április 24-én szatmári táncokat, május 29-én kalocsai táncokat tanulhat a közönség, megismerkedhet a népviseletekkel, megszólaló hangszerekkel. Augusztus 28-án pénteken  somogyi, szatmári és kalocsai táncokat láthatnak- tanulhatnak a  program látogatói  18:00 órai kezdettel.

A talpalávalót húzza a Hegedűs együttes, a táncokat tanítják: Trencsényi – Csiha Tímea a Kurázsi Táncegyüttes tagja, a Ballószögi Kincsecskék Néptáncegyüttes vezetője és Csuma Sándor a Kurázsi Táncegyüttes vezetője néptánc pedagógus- néptánc oktatók.

Az Éjszakai Forgatag 19:00 órától folytatódik közhasznú előadásokkal. 20:00 órától asztalitenisz, csocsó és darts bajnokság veszi kezdetét.

A táncházi rendezvények támogatója az NKA.

ejszakai forgatag

Program:
17.00 órától: kézműves foglalkozás a RÉV munkatársaival
17.30 órától: Moldvai Táncház és népviselet bemutató a Csörömpölő együttessel
19.00 órától: Hangszerbemutató a Csörömpölő együttessel

  • Farsang a néphagyományban
  • Együtt az egészségért, maradj talpon

Előadók: Szalai Lilla, Godány-Szabó Sára a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Szaközépiskola diákjai

20.00 órától: asztalitenisz, csocsó és darts bajnokságok

A rendezvény ideje alatt ingyenes büfét működtetnek!

A részvétel ingyenes!

 
www.kspari.hu
www.facebook.com/kecskemetispartacus

Kapcsolódó képek