menu

  • 2015.02.04.

Moldvai csűrdöngölős táncházzal egybekötött Éjszakai Forgatag

2015. január 30-án a Kecskeméti Spartacus Sportkör az Eleven Közösségi Térrel együttműködve moldvai táncházzal egybekötött nagyszabású Éjszakai Forgatagot rendezett.

17 órától gyülekeztek az érdeklődők a sportkör asztalitenisz csarnokában a Széchenyi sétányon. A Rév munkatársainak köszönhetően a kicsik szüleik segítségével farsangi díszeket készítettek.

ejszakai forg

 

17:30-tól kezdetét vette a moldvai táncház, ahol a talpalávalót a Csörömpölők Együttes húzta. Kicsik és nagyok egyaránt örömmel beálltak a körtáncokba, páros táncokba. Az együttes a táncok közötti szünetekben bemutatta a moldvai népviseletet, valamint az általuk megszólaltatott hangszereket.

ejsz forg

19 órától a szokásos közhasznú előadásokkal folytatódott a program. Szalai Lilla egészségügyi előadást tartott az újraélesztés helyes kivitelezéséről, valamint a mentőhívás legfontosabb alappilléreiről. A Szent-Györgyi Albert Középiskola diákjai  farsangi népszokásokat, farsangi ételeket és a mohácsi busójárást mutatták be.

Végezetül pedig Lőrincz András, a Csörömpölők Együttes oszlopos tagja népi fúvós hangszereket szólaltatott meg a nagyérdeműnek.

20 órától kezdetét vették a csocsó, darts és ping-pong versenyek.

ejszakai

A 2015-ös évben nem ez volt az egyetlen táncházzal egybekötött Éjszakai Forgatag.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér ebben az évben összesen hat alkalommal rendez táncmulatságot az Éjszakai Forgatag keretén belül a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

A következő alkalom 2015. február 27-én pénteken lesz, amikor ismét a Csörömpölők Együttes biztosítja a zenét.

Várnak minden táncoslábú érdeklődőt!

A rendezvényt támogatták: Nemzeti Kulturális Alap, Fornetti, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata.

 

Kapcsolódó képek