menu

  • 2015.02.11.

Határidő-hosszabbítás a 2014-es Astellas-pályázatokon

Ha őszintén hálás az orvosának és köszönetét szívesen fejezné ki a nyilvánosság előtt, az Év orvosa pályázaton ezt most még közel egy hónapig megteheti.

A pályázat szervezői 2015. február 26-ig, azaz az eredetileg meghirdetettnél egy héttel tovább várják azokat a jó orvos-beteg kapcsolatról szóló pozitív történeteket, amelyekkel a páciensek a kivételes emberségről és elhivatottságról tanúságot tevő orvosaikat – 2014-ben megtörtént esetek kapcsán – az Astellas-díjra jelölik.

Örvendetes, hogy az Astellas Pharma, a MOTESZ, a Magyar Kórházszövetség és a négy hazai egyetemi klinikai központ által közösen gondozott, 2014 őszén immár nyolcadik alkalommal meghirdetett nemes versengés eddigi története során ezernél is több ilyen orvos áldozatos munkája, nagyszerű teljesítménye vált láthatóvá. A felterjesztettek és a róluk szóló történetek a pályázat weboldalán folyamatosan láthatók, olvashatók.

A 2014-es Év orvosa pályázat egyik újdonsága, hogy páciensek saját betegtörténetükkel már nem csak egy konkrét orvost, hanem akár egy komplett osztály is könnyen felterjeszthetnek. Az elismerések körének bővülését a Semmelweis Egyetem egykori kiváló belgyógyász professzora, De Châtel Rudolf emberi és szakmai nagyságának, valamint munkásságának emléket állító De Châtel Rudolf-emlékdíj tavalyi alapítása tette lehetővé. Az Emlékdíj az emberséggel végzett csoportmunkára, a betegekért tett közös erőfeszítések legszebb példáira kívánja ráirányítani a nyilvánosság figyelmét. A jelölési határidő e kategóriában is módosult, a történetek beérkezésének végső dátuma – az előző kategóriához hasonlóan 2015. február 26. lett. A felterjesztettek folyamatosan bővülő listája ITT >>> tekinthető meg.

A 2014-ben harmadik alkalommal meghirdetett, a Móra Könyvkiadó és az Informatikai és Könyvtári Szövetség partnerségével zajló Astellas Gyermekrajz Pályázaton, ahol az 5–12 éves korosztályba tartozó gyerekek doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történeteiket rajzolják meg, a pályamunkák beküldési határideje szintén későbbre, 2015. február 12-re módosult. A pályázattal kapcsolatos aktuális információk a ITT>>> találhatók.

Tavaly ősszel az Astellas Pharma és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének együttműködésében immár negyedik alkalommal került meghirdetésre a Média az orvosokért pályázat, amelynek legfőbb célja az orvosi hivatás társadalmi megbecsülésének erősítése, a nagyszerű emberi és orvosi teljesítmények fokozottabb elismerése, valamint a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok bemutatását szolgáló, hangsúlyosan pozitív hangvételű publicitás elősegítése. A pályázatra olyan cikkekkel, riportokkal, illetve egyéb anyagokkal (akár nyomtatott, online, rádiós vagy televíziós) lehet nevezni, amelyek a magyar egészségügyben megtapasztalt pozitív történetekről, az emberi és szakmai helytállásról, valamint a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokról szólnak. A beküldési határidő e pályázat esetében is módosult, a nevezési időszak 2015. március 12-én zárul majd.

Részletek a media.astellasdij.hu weboldalon találhatók.

Forrás: kecskemet.hu

Kapcsolódó képek