menu

  • 2015.03.10.

Kecskemét megpályázta az Európa Ifjúsági Fővárosa 2018 címet!

Örömömre szolgált, hogy kézjegyemmel láthattam el városunk önkormányzatának erre irányuló szándéklevelét – olvasható Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét MJV polgármester-asszonya facebook oldalán.

A kezdeményezés révén, amely civil szférából indult, ifjúsági és felnőtt szervezeti és intézményvezetőket vont be, és amelyet az önkormányzat felkarolt és felvállalt, Kecskemét jelenleg azon a húszas városlistán szerepel, amely ezért a címért szállt versenybe Európa minden részéből.

europa ifjusagi fovarosa

 

A kezdeményezők által kidolgozott OPEN (Nyitott) koncepció megfelel Kecskemét szellemiségének és méltón vázolja fel, miként válhat Kecskemét egy éven át Európa központjává és miként járulhat hozzá Európa ifjúságának társadalmi részvételéhez.

Kecskemét ifjúságpolitikája máris európai színvonalú, úgy gondolom azonban, ez a cím és program olyan jelentős európai kitekintést adhat nekünk, amelyre Kecskemétnek szüksége van.

A verseny döntőseinek rövid listáját április 29-én hirdeti meg az Európai Ifjúsági Fórum.

Kérem, Kecskemét és Magyarország fiataljait és nem csak őket, hogy társuljanak ehhez a kezdeményezéshez, amely a város mellett, az ország büszkeségévé is válhat. Közösen mutathatjuk meg erőnket, hűségünket, és közösen hozhatjuk hazánkba Európa Ifjúsági Fővárosát!

Szemereyné Pataki Klaudia

Open 2018 Kecskemét facebook oldala

Szemereyné Pataki Klaudia facebook oldala

Kapcsolódó képek