menu

  • 2015.03.13.

Megérkezett a COOP élelmiszer-adománya Bács-Kiskun megyébe

A Coop Segély Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén 7095 különleges ellátást igénylő gyermek étkeztetését támogatja országszerte. A Coop Segély kamionja 587 gyermek részére jutatta el élelmiszeradományát Bács-Kiskun megyébe.

A Coop Segély Alapítvány a 2011 és 2013. évi támogatási programját folytatva, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén 7095 „különleges ellátást igénylő” gyermek étkeztetését segíti 60 tonna súlyú, 20 millió forint értékű élelmiszeradomány országszerte.

Az Alapítvány az adományozási program keretében valamennyi, állami gondozásban élő különleges szükségletű gyermeket – három év alatti, illetve kortól függetlenül fogyatékos és tartós beteg – támogat függetlenül attól, hogy intézményben vagy nevelőszülőknél nevelkednek.

„Az idén 20 éves COOP üzletlánc igazgatóság tagjainak személyes részvételével, COOP saját márkás termékekből összeállított egységcsomagokon keresztül valósítjuk meg az adományozás. Az alapélelmiszereket tartalmazó (liszt, olaj, tej, tészta, rizs stb.) termékek minőségéért a COOP üzletlánc felelősséget vállal és egyben gondoskodunk a logisztikáról, az adományok megyékbe történő eljuttatásáról” – emelte ki Vágóné Balla Eszter, az Alföld Pro-coop Zrt. vezérigazgatója Kecskeméten, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Napsugár Gyermekotthonában tartott, adományátadással egybekötött sajtóeseményen.

„Bács-Kiskun megyében 587 főt, 4,91 tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, mellyel példát kívánunk nyújtani más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra” – mondta Makk György, a Coop Segély Alapítvány Felügyelő Bizottságának elnöke.

Az országos szintű rendezvénysorozat megyei átadási eseményén Makk György jelképesen átadta az élelmiszeradományt Kovács Andrásnénak, a Bács-Kiskun Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Intézményeinek igazgatójának, aki gondoskodik annak megyei elosztásáról.

„A megyei gyermekvédelmi szakellátás rendszerében nevelkedők – kiskorúak és a fiatal felnőttek egyaránt – ellátása teljes körűen biztosított, az otthon biztosításától kezdve az oktatáson át a szabadidős programokig” – hangsúlyozta Dr. Tóth Mária. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Megyei Kirendeltségének igazgatója hozzátette, hogy mindez állami feladat, de ellátási szerződéssel még többen vehetnek részt benne, például egyházi vagy civil szervezetek. Külön köszönet illeti a COOP-ot az adományozásért, hiszen ezáltal még magasabb színvonalú ellátásban részesülhetnek a gyermekek.

coop2

Szügyi János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató-helyettese, csatlakozva Dr. Tóth Mária igazgató asszony gondolataihoz, elmondta, hogy hálózatuk a legnagyobb szolgáltató Bács-Kiskunban és megyei szinten a legtöbb különleges szükségletű gyermek ellátásáról gondoskodik.

„A kormányhivatal fokozott hangsúlyt helyez a gyermekvédelmi szakellátás megfelelő szakmai színvonalára” – mondta el Dr. Havassy Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója. Majd hozzátette, hogy a jelenleg is magas szinten működő rendszerben dolgozó munkatársak szerepét kiemelten fontosnak tartja a hivatal, ezért az alkalomadtán megüresedő munkahelyeket betöltő dolgozók tekintetében nagyon körültekintően járnak el, az elhivatottságot, az emberi tényezőt szem előtt tartva.

„A különleges szükségletű gyermekek életében a helyi önkormányzatnak is nagy szerepe van, megfelelő környezetet, otthont biztosítsunk számukra, hiszen ők is itt élnek Kecskeméten. A város feladata az is, hogy megfelelő üzleti környezet alakítson ki az itt tevékenykedő társaságok, cégek számára, amelynek révén még többen nyújthatnak segítséget a rászorulóknak” – emelte ki Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

coop3

Vágóné Balla Eszter vezérigazgató asszony egy húsvéti ajándékkosarat adott át Halenkár Margitnak, a Napsugár Gyermekotthon vezetőjének, ezzel kedveskedve az ott élő gyermekeknek az adományon túlmenően.

Kapcsolódó képek