menu

  • 2015.03.30.

Még idén megnyitja kapuit a Mercedes-Benz „Csillag” Bölcsőde és Óvoda

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. alig fél éve, 2014 novemberében ünnepelte a „Csillag” Bölcsőde és Óvoda alapkőletételét, amelyet a Mercedes-Benz gyár területén építenek fel a magyar dolgozók gyermekei részére.

Ezúttal újabb mérföldkőhöz érkezett a projekt. 2015. március 27-én a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és partnerei különleges sajtóesemény keretében ünnepelték a létesítmény bokrétaünnepét, amelyet a német hagyományoknak megfelelően az épület legmagasabb pontjának elkészültekor tartanak.

“Kecskemét az ország egyik legerősebb gazdasági központja. A Mercedes pedig itt gyártja a világ legjobb autóit. Ma már szinte minden területen együtt gondolkodunk. Közösen újítottuk meg a szakképzési és felsőoktatási rendszert, indítottuk el az infrastrukturális fejlesztéseket, a bérlakás-fejlesztési programot, és közösen értük el, hogy Kecskemét egyik közlekedés-fejlesztési projektjét a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánítsa. Kecskemét szövetségest talált a Mercedesben a társadalmi felelősségvállalás, és az ifjúság érdekében tett lépések tekintetében is. Játszóterek, kosárlabda akadémia, labdarúgó akadémia és a most épülő új óvoda bizonyítja, hogy céljaink, a jövőbe vetett hitünk, tettrekészségünk is közös.” – mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

csillag bolcsi

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló beruházás tervezett befejezési ideje 2015 ősze. A 250 millió forintos európai uniós támogatás segítségével kivitelezésre kerülő projekt célja egy közel 70 gyermek befogadására alkalmas épületegyüttes építése. A beruházásnak köszönhetően a vállalat további munkahelyeket is teremt a gyermekek felügyeletét ellátó nevelők alkalmazásával. A munkakörülmények javításán túl ezzel a kezdeményezéssel a Mercedes-Benz immár a gyermekkortól a diplomáig ívelő támogatást nyújt a fiatal generációk képzésében.

csillag ovi

Manfred Schulz, a gyártervezési osztály vezetője ünnepi beszédében a következőket emelte ki: „Nagyon büszke vagyok a csapatomra, akik a kezdetektől nagy lelkesedéssel támogatták a szakemberek áldozatos munkáját, és fáradságot nem kímélve dolgoznak e nagyszerű cél elérése érdekében, ami nem más, mint hogy a gyermekeknek egy csodálatos, gyermekközpontú létesítményt hozhassanak létre.”

Fotó: Banczik Róbert

Fotó: Banczik Róbert

Thomas Geier gyárigazgató: „Régóta dolgozunk azon, hogy javítsuk és szebbé tegyük munkatársaink munka- és életkörülményeit. Ennek egyik állomása, hogy itt dolgozó kollégáink gyermekei számára bölcsődét és óvodát építünk. Célunk, hogy a családtagok még közelebb lehessenek egymáshoz, és ezért nagyon hálásak vagyunk a Rekon Kft. eddigi munkájáért is. Különleges alkalom azonban ez a nap számunkra azért is, mert gyárunk most ünnepli harmadik születésnapját. A Bokrétaünnep igazán rendkívülivé teszi ezt az évfordulót, amelynek tiszteletére ezen a hétvégén további eseményekkel készülünk Kecskemét város főterén.”

A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár ugyanis szinte napra pontosan három éve, 2012. március 29-én kezdte meg a Mercedes-Benz B-osztályok gyártását, amelyek jelenleg a rastatti és a kecskeméti gyár rugalmas gyártási hálózatában készülnek. A kecskeméti gyár második terméke a CLA, amely 2013 januárja óta gördül le a szalagról, harmadik modellje pedig a CLA Shooting Brake, amelyet 2015 januárjától gyártanak Kecskeméten. Ez utóbbi két modell kizárólag Magyarországon, Kecskeméten készül, és innen jut el a világ minden tájára az ügyfelekhez.

A rastatti gyár 2012 októbere óta, a kecskeméti pedig 2014 májusától termel három műszakban. A közös architektúrának köszönhetően valamennyi telephelyen tetszőleges sorrendben és darabszámban állítható elő az összes típus, így a mennyiséget mindenkor az aktuális piaci keresletnek megfelelően lehet elosztani a hálózaton belül. Az elmúlt évben kereken 150.000 B- és CLA-osztály készült Kecskeméten, a termelés 2012. évi megkezdése óta így már több mint 300.000 darab gördült le a szalagokról.

forrás: kecskemet.hu

Kapcsolódó képek