menu

  • 2015.04.07.

A “szeszélyes” Domb-futás – méltó volt a nevéhez

A 2015. évi Domb futás 2. állomása igazolta a hírnevét.

Míg pénteken viharos szél fújt a Hírös városban, addig szombat reggelre sokat változott az időjárás: a szél elcsendesedett, a nap pedig mosolyogva nézett le a futókra.

Már a készülődés is bizakodásra adott okot: napfényes reggelre ébredhettünk, s a hőmérséklet a kora tavaszt idézte. A helyszíni hőmérő 10 C-fokot mutatott.

A szervezők gyorsan felépítették a versenyközpontot, a gyerek-kuckót, öltözőt, frissítőpontot. Mire elkészültek a munkálatokkal az első fecskék, azaz a legfrissebb futók már ott vártak a regisztrációra. Szépen gyarapodott mind az indulók, mind az érdeklődők száma. Látszott, hogy a szép idő meghozta sokak kedvét a futáshoz, a friss levegőn való tartózkodáshoz.

Öröm volt látni, hogy egyre több ismerős arcot lehetett felfedezni, de külön öröm volt új futók/kocogók megjelenése.

Először az ovisok vágtak neki a 300 m-es távnak. Volt aki még a Nagyit is magával hozta! Meg is volt az eredménye: dupla csokit kapott a frissítőnél!

Utánuk az alsó tagozatosak Domb-köre következett. Itt már “taktikáztak” (persze szülői utasításra) a futópalánták, de abba mindenki egységes volt: a célegyenesben (azaz “célkanyarban”) mindenki igyekezett gyorsítani.

10 órakor pedig indult a legnépesebb mezőny. A 3,5 km-es Iustitia-körön több távon, több lehetőség szerint lehetett futni. Volt aki megtett egy ÓRIÁSLÉPÉS-t az egészségéért, volt aki 3 kört teljesítve a Domb-futás keretében a pontjait gyűjtötte szorgosan.

Azonban közös volt valamennyi indulóban: mosolyogva, örömmel teljesítette az általa vállalt távot, mindenki megtalálta a számára megfelelő km-mennyiséget.
Az abszolút verseny eredménye:

1. Bácsmegi Boglárka 1999. k21 46:20
2. Koleszárikné Németh Beáta 1977. k63 51:38
3. T. Nagy Magdolna 1954. k54 54:27

szeszelyes1

1. Polyák Csaba 1979. k10 36:26
2. Fekete Zoltán 1974. k74 39:46
3. Hegedűs László 1999. k41 40:1

szeszelyes2

Természetesen díjazás korcsoportonként történt. A további eredmények a www.iusegy.com honlapon olvashatóak.

A IUSTITIA Egyesület gondoskodott a futókról: bár az időjárás sokat enyhült a megelőző naphoz képest; meleg teával várták a beérkezőket. (A futók értékelték is az igyekezetet: nemcsak az előkészített 20 l tea fogyott el, de további 3 fazék is kiürült. Persze az ünnephez kapcsolódó nyuszi is a frissítés képezte. Ugyanúgy, mint a csokoládé, alma, ásványvíz, no meg a Cseh Pékség pogácsája, és a Fornetti péksüteményei.
Aki éhesen ment haza, az csak magára vethet!

Köszönet a támogatóknak:
MOB, Emberi Erőforrás Minisztériuma, NEA, Tiszta Formák Alapítvány, Cseh Pékség, Fornetti Kft.

A következő alkalom ahol a kocogókat várják:
május 3. Facipő-futás /részletek a honlapon/
Aki pedig versenyezni akar:
június 6. “Verőfényes”-futás

 

Aki pedig magát, vagy ismerősét keresi a képeken, ezt megteheti a ww.iusegy.com oldalon.

 

Dr. Varga Tibor
IUSTITIA Egyesület
www.iusegy.com

 

Kapcsolódó képek