menu

  • 2015.04.13.

Elindult a 14. Drogmentes Magyarországért Maraton

Tizennegyedik alkalommal indult útjára az ország legnagyobb drogmegelőzési kampánya a Drogmentes Magyarországért Maraton.

A szombati START rendezvényen felléptek hírességek: Komáromi István, előadóművész, Barnóczky Ákos, filmrendező és Tihanyi-Tóth Kinga, színésznő. Továbbá volt tornabemutató is és a bemelegítés után megkezdődött a várva várt futás is.

drogmentes2

A Drogmentes Magyarországért Maraton az ország legnagyobb ilyen kezdeményezéseként 42 nap futással hívja fel a figyelmet a drogok káros hatásaira. A ma már hagyománynak számító rendezvénysorozat a maga 2100 kilométeres távjával több mint 300 települést érint, az ország összes megyéjében.

drogmentes3

Ahogy minden évben idén is rengeteg iskolába fognak ellátogatni a szervezők. Az ország megannyi iskolájában ez már szokásos program, hogy a maratoni csapat előadói drogfelvilágosító előadásokat tartanak.

drogmentes4

A csapat tapasztalatai szerint, miután a fiatalok megtudják az igazságot a drogokról, képesek meghozni a helyes döntést, ami egy határozott NEM a drogokra.

drogmentes5

Nem véletlen, hogy az előadások után a fiatalok rendszerint leteszik a drogmentes kapitány esküt, amellyel megfogadják, hogy drogok nélkül fognak élni, valamint másokat is lebeszélnek róla.

 

„A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!” (L. Ron Hubbard)

 

Kecskemét: május 2., szombat
Katonatelep: május 2., szombat
Nagykőrös: május 2., szombat
Cegléd: május 2., szombat

Csatlakozás a maratonhoz: http://drogmentes.hu/csatlakozas-maraton.html

Kapcsolódó képek