menu

  • 2015.04.22.

Ipari innovációs központ épül Kecskeméten

Az IQ Kecskemét Kft. a régió innovációs potenciáljának fejlesztése érdekében, ipari innovációs – technológiai központot hoz létre, 2,155 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével.

A fejlesztés célja olyan innovációs és technológiai központ kialakítása, amely működése során innováció-barát környezetének – mely a felsőoktatási kutatóhelyek, illetve a helyi és regionális szinten működő iparvállalatok kompetenciáit ötvözi -, továbbá magas szinten fejlesztett technológiai megoldásainak köszönhetően bármely életciklusban képes befogadni innovációs projekteket. Legyen szó kutatás-fejlesztésről, termék- és eljárás innovációról, formatervezésről, tesztelésről vagy akár a piacra jutás támogatásáról.

A fejlesztés több, egymáshoz szervesen kapcsolódó projektelemből épül fel. Ennek keretében a kialakításra kerülő új épület az innovációs központ szellemi feladatainak, oktatási és szolgáltató egységeinek ad helyet. A gyártástechnológiai és információ-technológiai beszerzésekhez kapcsolódóan, meglévő épület átalakításával a technológia telepítéséhez elengedhetetlen infrastrukturális feltételek kerülnek kialakításra. A beruházás során a cél szerinti tevékenység végzéséhez szükséges technológiai eszközök, tervező és modellező szoftverek, illetve a működtetéshez szükséges hardver eszközök és egyéb kiegészítő berendezések kerülnek beszerzésre.

A fejlesztés a Kecskemét „nyugati városkapu” projekt fontos mérföldköveként, a Kecskeméti Főiskola, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont és a KÉSZ Ipari Gyártó Kft által határolt területen valósul meg.

A GOP-1.2.1-12/B „Innovációs és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok támogatása” elnevezésű pályázati kiírásán 2 155 208 956 forintos támogatást elnyert, 3,078 milliárd forint összköltségvetésű projekt 2014. szeptember 30-án vette kezdetét és a 2007-2013-as programozási időszak zárásának keretében fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kapcsolódó képek