menu

  • 2015.04.22.

Két díjat nyert Velencében a Cigánymesék

Két díjat nyert a velencei animációs fesztiválon a Cigánymesék című sorozat egy epizódja.

A Cigánymesék rajzfilmsorozat, A cigányasszony meg az ördög című epizódja elnyerte a velencei Cartoons on the Bay nemzetközi filmfesztiválon a Televíziós sorozatok fiataloknak kategória díját, valamint a legjobb filmzenéért járó elismerést is – közölte az MTI-vel a mesét készítő Kecskemétfilm Kft.

 

Az animáció legújabb trendjeit bemutató, televíziós és cross-media alkotásokat felsorakoztató és díjazó nemzetközi fesztivál zsűrijének indoklása szerint a rajzfilmben, amely új életet adott egy tradicionális mesének, egyensúlyra talált a régi és az új animációs filmtechnológia.

A Sergio Stivaletti, Sophie Boé, Anthony LaMolinara és a jelenleg a magyar-izraeli együttműködésben megvalósuló Salamon király legendája című egészestés animációs filmen dolgozó Albert Kaminski alkotta zsűri emellett lenyűgözőnek találta a mesében felcsendülő tradicionális, és az alkotás ritmusához tökéletesen illeszkedő zenét is.

A Cigánymesék a Kecskemétfilm műhelyében készült, a zene a Parno Graszt roma népzenei együttes munkája. A rajzfilmsorozat rendezője Horváth Mária, producere pedig Mikulás Ferenc volt.

 

MTI

Kapcsolódó képek