menu

  • 2015.04.22.

Rangos elismerés a tehetséggondozásért

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. tehetségek felkarolását segítő munkáját a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) Genius Loci díjjal ismerte el.

2015. április 18-án a Kodály Iskola Tehetségpont és a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács közös jelölése alapján a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatója, Nagy Zoltán vehette át a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által alapított Genius Loci díjat.

A díjra azokat az üzleti vállalkozásokat, vállalatokat lehetett jelölni, akik környezetükben hozzájárulnak fiatal tehetségek kibotatásntakozához, aktívan támogatják művészeti vagy tudományos pályájukat. A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. kiemelkedően sokat tesz a Kodály Iskola fiatal zenei tehetségeinek gondozásáért.

A „Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” célja, hogy elismerje azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a cégek tesznek a tehetségek támogatásáért. A zsűriben helyet kaptak tehetséggondozó szakemberek éppúgy, mint az üzleti szektor, vagy éppen a közélet képviselői.

Az idei évben a díjat 16 tehetségtámogató kezdeményezés nyerte el nemzeti, regionális illetve helyi kategóriában.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. megalakulása óta különös figyelmet fordít Kecskemét város kulturális életére, a tehetségek gondozására. A mérnökképzés területén szorosan együttműködik a Kecskeméti Főiskola GAMF Karával. Évről évre több végzős mérnököt készít fel és foglalkoztat. 2013-ban megkezdte a duális képzést műszaki menedzser (logisztikai szakirány) illetve gépészmérnök alapszakokon. Kutatási projektekben együttműködik a Kecskeméti Főiskolával és a Miskolci Egyetemmel. Oktatással való kapcsolatukat erősíti, hogy Dr. Nagy Zoltán, a vállalat ügyvezető igazgatója a GAMF Kar címzetes főiskolai tanára, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Közlekedéstudományi Bizottság Logisztikai Albizottságának tagja. A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. rendszeres támogatója a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által 1990 óta megrendezett Zrínyi Ilona Országos Matematikai Versenynek, illetve hozzájárul a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar működéséhez is. 2015. március 28-án az Országos Tehetség Napon a 6. osztályos Mashaei Leila vehette át a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink – 2015.” pályázatának különdíját.

– Miért tekinti fontosnak a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. a tehetséggondozás ügyét? A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. fontos törekvése a hozzáadott érték növelése, a vállalati kultúra formálása, a hírnév építése, a versenyképesség megőrzése a hazai illetve a világpiacokon. Stabilitás megteremtésére törekszik, hogy kitartást tanúsítson akár a nehezebb gazdasági helyzetben is. Ezért is érzi át a vállalat vezetése, hogy az oktatási és művészeti intézményeknek, tudományos illetve képzőművészeti műhelyeknek milyen nehézségekkel kell megbirkózniuk a társadalmi, gazdasági kilengések közepette úgy, hogy ne adják fel kialakított értékrendjüket.

– A kiválóságok komoly teljesítményeket képesek felmutatni. A mi feladatunk, hogy észrevegyük az értékeket, segítsük kiteljesedésüket és az eredményeket méltó helyre tegyük, hogy minél többek számára hozzáférhetők legyenek. – vallja Dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató.

A svájci központú Phoenix Mecano vezető technológiai vállalatcsoport a gépipari, elektronikai, mechanikai komponensek gyártása területén. Legjelentősebb vállalata Kecskeméten található. A több mint húszéves Phoenix Mecano Kecskemét Kft. mechanikai és elektronikai komponenseket, rendszereket gyárt, illetve fejleszt. A vállalat Kecskemét második legnagyobb munkaadója, dolgozói létszáma 1000 fő. A cég világszínvonalú gyártástechnológiával és logisztikai folyamatokkal világszínvonalú termékeket állít elő, melynek köszönhetően termékei valamennyi földrészen megtalálhatók.

 

kecskemet.hu

Kapcsolódó képek