menu

  • 2015.05.06.

Másfél milliárdos beruházás készült el a Phoenix-Mecanonál

Az Új Széchenyi Terv 658 millió forintos támogatásával, 1,5 milliárd forint összegű kutatás-fejlesztési beruházást valósított meg Kecskeméten a  Phoenix-Mecano Kecskemét Kft. – tájékoztatta a svájci székhelyű cégcsoport magyarországi leányvállalata kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a gépipari és elektronikai rendszereket gyártó Phoenix Mecano Kecskemét Kft. kutatás-fejlesztési egysége, a Phoenix Mecano Kecskemét Research & Development Kft. sikeresen zárta az Elektromechanikus termékek és azok gyártástechnológiájának kifejlesztése című, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül megvalósított projektjét.

A beruházással elsősorban az egészségügyi szektorban használatos kórházi ágyak emelőrendszereit fejlesztették.

A fejlesztés kiterjedt a meghajtások automatizálására, a műanyag és fém alkatrészek fejlesztésére és azok szerelésének optimalizálására.

Előtérbe került az energiafelhasználás csökkentése és az üresjárati áramfelvétel lehető legalacsonyabb szinten tartása. A gyártási folyamatok még rugalmasabbá tétele érdekében a kutató-fejlesztő csoport fontos feladata volt az emelőrendszerek komplett vezérlésének tervezése, a vezérlőpanelek programozása. A beruházás során gépeket, szerszámokat, alapanyagokat, hardvereket és szoftvereket szereztek be. A projekt eredményeként megújult a cégcsoport elektromechanikai termékpalettája.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. gépipari és elektronikai rendszereket valamint komponenseket gyárt, illetve fejleszt, 26 ország 17 ezer féle alapanyagából közel 24 ezer féle terméket állít elő.

A társaság a Phoenix Mecano cégcsoport tagja, tulajdonosa 100 százalékban a svájci székhelyű Phoenix Mecano AG. A cégcsoport világszerte több gyártóbázissal rendelkezik, az egész világot átfogó értékesítési hálózatot működtet. A vállalat 2013-ban átadott új logisztikai központjából történik a kecskeméti, a romániai illetve a távol-keleti gyárakban előállított termékek kiszállítása az európai ügyfelek részére.

Az ezer főt foglalkoztató kecskeméti leányvállalat árbevétele 2013-ban meghaladta a 135 millió eurót. Az eddigi beruházások összege megközelíti a 72 millió eurót.

 

MTI

Kapcsolódó képek