menu

  • 2015.05.07.

Középpontban az ökológiai termelés fejlesztése

Együttműködési megállapodást kötött az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet és a Kecskeméti Főiskola.

A hatékony, ökológiai szemléletű mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztéséhez kíván hozzájárulni azzal az együttműködéssel az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet és a Kecskeméti Főiskola, amelynek a keretét most fektették le egy megállapodásban.

A kutatóintézet részéről dr. Drexler Dóra ügyvezető, a főiskola részéről dr. Ailer Piroska rektor és Hegmanné Nemes Sára kancellár írták alá a dokumentumot.

A közös munka fő célkitűzése olyan korszerű mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kifejlesztése, amelyek magas hozzáadott értéket képviselnek. Ennek érdekében a kutatóintézet és a főiskola összehangolják kutatási tevékenységüket, közös ökológiai termelési és termeltetési rendszereket alakítanak ki, fejlesztési programokat dolgoznak ki és együtt próbálják meg a lehető legjobban kihasználni a hazai és külföldi pályázati lehetőségeket.

A partnerek abban bíznak, hogy a kutatóintézet és a főiskola erőforrásai – a humánerőforrás és a kutatási infrastruktúra – egymást erősítve összeadódnak, és a fejlesztési eredmények hasznosulása is eredményesebb lesz az együttműködés révén. A partnerség a főiskola oktatási tevékenységére is pozitív hatással lesz, a kutatás-fejlesztési eredményekkel korszerűsíthető a tananyag, és a gyakorlatorientált képzés egyik gyakorlati helye lehet a jövőben a kutatóintézet.

 

kecskemet.hu

Kapcsolódó képek