menu

  • 2015.06.01.

Kecskeméti Nagy Sportágválasztó és Hangszerválasztó

A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége  megrendezi Kecskemét történetének legtöbb szervezetét mozgósító, legsokszínűbb civil rendezvényét az V. Kecskeméti Nagy Sportágválasztót és II. Hangszerválasztót.

Időpont: 2015. június 5-6. (péntek-szombat)

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidő Központ strand felőli része

sportagvalaszto terkep

A szombati napon kibővül a program a Városi Civil Kerekasztal segítségével a Civil Nappal.

A kecskeméti önkormányzat kiemelten támogatja, és szakmailag fontosnak tartja az eseményt.

A rendezvény helyszíne a Benkó Zoltán Szabadidő Központ strand felőli része, ahová mindkét nap ingyenesen lehet kilátogatni. Belépés a strand felőli bejárónál lesz elsősorban, de be lehet menni a Tó Hotel felől is. Előzetesen mintegy 40 sportág, és a sportágakhoz tartozó egyesület mutatkozik be.

Sportágválasztó plakát a3. 1.4

 

A II. Hangszerválasztó keretében mintegy 30 hangszerrel ismerkedhetnek meg a fiatalok.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét versenyt hirdet meg a szövetség a legtöbb diákot mozgósító oktatási intézmények között. Előzetes jelentkezések alapján már legalább 2.500 diák vesz részt az eseményen.

A sportágválasztó szombati napján streetball, strandfoci és strandröplabda bajnokságok kerülnek megrendezésre.

Szombaton 10 órai kezdettel képviselők-újságírók-sportvezetők-színészek strandfoci kupa.

Az iskolák számára a szervezett program június 5-én (péntek) 9–17 óra között lesz. A diákok egész nap szabadon sportolhatnak és zenélhetnek.

Az ünnepélyes megnyitó június 5-én (pénteken) 11 órakor lesz, majd ezután kerül sor, várhatóan több száz gyerek részvételével a Nagy Testnevelésóra megtartására, amely a tavalyi évben is hatalmas sikernek örvendett.

Június 6-án kiegészül a Sportág- és Hangszerválasztó a Civil nappal. Összesen mintegy 90 civil szervezet vesz részt rajta. Sokszínű kavalkádban fellép sok kecskeméti kulturális csoport és művész, bemutatkoznak ifjúsági, szociális, egészségügyi, hagyományőrző, nyugdíjas szervezetek.

A Civil Nap megnyitója június 6-án (szombaton) 11.00 órakor lesz.

Kapcsolódó képek