menu

  • 2015.06.01.

Közel 100 gól a “Szögleten”

Május 30-án került sor a „Szöglet” labdarúgó tornára a Műkertvárosi Sportcentrumban. 

A IUSTITIA Egyesület szervezésében egy olyan labdarúgó torna-sorozat indult az útjára a múlt év végén, melynek célja az amatőr labdarúgók, műkedvelő sportolók számára időszakonként lehetőséget teremteni az állapotuk, tudásuk felmérésre verseny körülmények között. Hangsúlyozottan ügyelnek arra, hogy az önfeledt szórakozás, az öröm-foci legyen a középpontban.

Szombat reggel a fair play jegyében csinos lányok sorsolták ki a csapatok sorrendjét, és 8.30-kor útjára indult a labda. Mivel mindenkire 5 mérkőzés várt, a csapatkapitányok megegyezése alapján 2 pályán zajlottak a mérkőzések. A csaták sok izgalmat, szép gólokat, remek megmozdulásokat hoztak. Jellemző volt a torna kiegyensúlyozottságára, hogy minden csapatnak volt legalább egy veresége! Ahogy a nap egyre magasabbra emelkedett, egyre bőségesebben ontotta a sugarait a játékosokra. A nagy meleg megtette a hatását; a végére mindenki fáradtan rogyott le a fűre. Ez azonban természetes is az amatőrök világában…

Ahogy haladt előre a sorozat, úgy lettek egyre keményebbek, elszántabbak a játékosok. Bár egyre fáradtabbak voltak, annál jobban meg kellett küzdeni minden pontért: többen a cserepadot választva inkább a begyűjtendő pontokat számolgatták… Ennek során néha becsúszott egy-egy nem a pályára való jelenet, de összességében mindenki a sportszerűség határán belül maradt. A szervezők ígéretet tettek arra, hogy a torna eszméjéhez nem való jeleneteket igyekeznek kiküszöbölni.

A kora délutánra alakult ki a végső sorrend, melyet még az utolsó mérkőzés eredménye is alapvetően befolyásolt! Több helyezésnél is azonos pontszám alakult ki, ahol az egymás elleni eredmény döntött.

Eredmények:

1. KÖD

2. PROFI- Munkavédelem

3. Magio Negra

4. A kispad legjobbjai

5. KC Pozor

6. Templomosok

 

I. helyezett csapat

I. helyezett csapat

II. helyezett csapat

II. helyezett csapat

III. helyezett csapat

III. helyezett csapat

A torna gólkirálya Kiss Szabolcs (KÖD) lett, aki a maga 17 (!) találatával jelentősen hozzájárult a 84 gólhoz. (ez mérkőzésenként 5,6 gólátlag!)

A torna legjobb kapusának Zsíros Menyhértet (KC Pozor) választották, míg a legjobb játékos címet Somlai Bence kapta.

A végén a legéhesebbek jóízűen fogyasztották a Sárgakocsi Vendéglő által készített csülkös babgulyást, mely kalóriapótlásnak sem volt utolsó.

A IUSTITIA Egyesület elképzelése szerint több torna alapján kirajzolódik majd egy focipálya az összes kellékével: alapvonal, oldalvonal, szöglet.

A résztvevők legközelebb a június 20-i Hivatal Kupán juttathatják a labdát a gólvonalon túlra.

Kellemes készülődést kívánnak a szervezők!

A „Szöglet” eredményei és képei a www.iusegy.com oldalon megtalálhatóak.

Kapcsolódó képek