menu

  • 2015.06.30.

Foglalkoztatási program a Jó Pásztor Evangélikus Szeretetotthonnál

Hat munkatársat foglalkoztatnak a támogatásnak köszönhetően

Befejeződött Kiskőrösön a „Foglalkoztatási program a Jó Pásztor Evangélikus Szeretetotthonnál” című, TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0256 azonosító számú projekt, amelyre az intézmény 15,45 millió forint uniós és hazai támogatást nyert.

Kiskőrös lakosságát is egyre inkább jellemzi, az elöregedő társadalom problémája. A településen növekszik a szociális ellátórendszerekre szoruló időskorúak száma. A növekvő ellátási igény céljából , a Jó Pásztor Evangélikus Szeretetotthon folyamatosan bővíti szolgáltatásait. Jelenleg ápolás-gondozást végző bentlakást, idősek otthonát, nappali ellátást, (idősek klubját), házi segítségnyújtást és szociális étkeztetést biztosít a rászorulók részére.

A szeretetotthon célja a szolgáltatások színvonalának emelése, az idősek számára az aktív minőségi élethez szükséges feltételek biztosítása, életkörülményeik javítása, valamint a társadalmi élet színteréül szolgáló intézmény fenntartható, költséghatékony és megfelelő működtetése. A cél eléréséhez egyre több munkavállalóra van szükség, aminek szintén anyagi vonzata is van.

Ezt segítette a “Foglalkoztatási program a Jó Pásztor Evangélikus Szeretetotthonnál” című projekt, amely 1 éven keresztül 6 dolgozó bérét és járulékát biztosította. A hat fő közül 4 fő a 2014. május 14-én induló főzőkonyhán kapott munkát, ahol 2 fő konyhai kisegítőként, 1 fő szakácsként, 1 fő általános adminisztrátorként tevékenykedik. Egy fővel nyugdíjba menő munkatársat pótoltak, Ő a melegítő konyhán kapott munkalehetőséget. Egy fővel gyeses munkaerőt pótoltak, foglalkoztatás szervező státuszban. A szociális ellátásban ugyanis a foglalkoztatásnak igen nagy szerepe van, hiszen a fontosság érzése, a memória szinten tartása egyaránt elengedhetetlen az idősellátásban.

Kapcsolódó képek