menu

  • 2015.06.30.

Kiss the wall Retro Drift Kupa

Kiss The Wall Retro Drift Kupa és III. Ladaracing All Star Gála

A jelszó: mindenki kilinccsel előre!

A 2015. július 11-12-én megrendezésre kerülő Kiss The Wall Retro Drift Kupa és III. Ladaracing All Star Gála ismét azt nyújtja minden látogatónak és rajongónak, amit annyira szeretnek: több, mint ötven pilótát, izgalmas csatákat, driftet, Ladákat és sok-sok gumifüstöt.

A Drifting.hu által szervezett drift versenyen három kategória versenyzői küzdenek meg a legjobbnak járó kupákért és a pontokért. A Street kategóriában indulók egy rövidebb pályán, a Semi-Pro kategória versenyzői a technikás, sok kanyarral tűzdelt „hagyományos” nyomvonalon, míg a Pro pilóták egy hosszú kigyorsítási szakasszal kibővített, gyors, tempós pályán mérhetik össze erejüket és tudásukat egymással.

Minden versenyző azért szereti ezt a pályát, amiért tart is tőle: a fal miatt. Az épített pálya gumifalát tisztelni kell, ez az, amiben mindannyian egyetértenek. Ha valaki túlvállalja magát, ha valaki nem hisz a fal erejében, annak tényleg a fal adja a másikat. De más tisztelni, és más félni tőle. A legjobb pilóták olyannyira nem félnek a máriapócsi katlantól, hogy autóik hátsó lökhárítója sokszor milliméterekre van csak a gumikból épített faltól.

retro_136

Erről így mesélt Ládi Attila, a két nagyon tehetséges pilótával induló Drift Monkey Team egyik tagja: „kifejezetten felpörget, ha van tétje annak, ha padlón megyek keresztbe egy olyan nagyszerű pályán, ami nem bocsájtja meg, ha hibázol rajta, sőt inkább nagyon csúnyán megbüntet. Ettől a faltól nem megrémülni kell, hanem egyszerűen meg kell tisztelni akármilyen szintre is jutott már el az ember.”

Igen, igen, ez az igazi Kiss the wall érzés. Amikor nem csak odaképzeled a falat, hanem az ott is van. Nincs apelláta, nincs majd „legközelebb kiadja-gondolkodás”, itt vagy lefűzöd, vagy szerelsz. Nézőként pedig ne csak drukkolj, hanem kapd elő a fényképezőgéped és kattints sokat, örökítsd meg Te a legjobb helyről, szögből azt, amint az autók súrolják szinte a falat. Fotóddal profiként és amatőrként külön kategóriában indulva értékes ajándékok gazdája lehetsz.

Természetesen, mint ahogy azt megszokhattátok nem csak a drift versenyzőké a máriapócsi pálya ezen a hétvégén. 2015. július 11-én és 12-én ismét a RabócsiRingre látogat a Lada-versenyzők krémje, akik garantáltan megmutatják majd mindenkinek, hogy a keleti blokk csodái is tudnak keresztbe menni.

retro_163

A verseny rendezőjét, Béres Szabolcsot is megkérdeztük erről a sokak által oly nagyon várt versenyről: „A reklámnál a kisgyerek és a kiskutya, a jó versenynél a drift és a Ladák párosítása tűnik nyerőnek minden évben. Nincs olyan felnőtt férfi, aki ne menne szívesen egy kört ezen a pályán akár egy Ladával, akár egy jól megépített versenyautóval. Ez immár a kilencedik szezonunk, a közönség és a rajongók tábora évről-évre nő. Igyekszünk mindig valami újdonsággal előállni, így a 2016-os, 10. szezonra óriási dobással készülünk. Bízunk benne, hogy ismét sok versenyző és néző érkezik majd hozzánk, hiszen ez az utolsó lehetőség Trackwood előtt, hogy megmutassák mit tudnak.”

Tartsatok velünk Ti is 2015. július 11-én és 12-én, ne várjatok a Trackwoodig, messze még az augusztus 21-22-i hétvége! Nézzétek gyermekkorotok Ladáit és a jövő versenyautóit egy hétvégén, egy helyen. Drukkoljatok és fotózzatok, lássátok Ti is milyen az igazi Kiss the wall…

 

 

drifting.hu

Kapcsolódó képek