menu

  • 2015.07.08.

Mindent látó kamerák Kecskeméten

Csaknem 40 millió forintos önkormányzati támogatásból épülhet ki az év végére egy intelligens rendszámfelismerő rendszer Kecskeméten, ami a város összes bekötő útját, sőt a külterületeket is figyelni tudja majd.

A Tesco körforgalom Kecskemét legforgalmasabb bekötő útja. Naponta ezrével járnak itt az autók. Ez az egyik oka, hogy ide is kiépül az év végéig az intelligens rendszámfelismerő kamera rendszer.

A rendszer lényege, hogy a hagyományos térfigyelő kamerákkal szemben ezek a kamerák össze lesznek kötve a rendőrség adatbázisával. Felismerik és elemzik a rendszámokról rendelkezésre álló adatokat.

Vagyis a rendszer felismeri és összeveti az autók rendszámát a bűnügyi nyilvántartással, így azonnal kiszűrhetők többek között a lopott, vagy más bűncselekmény miatt körözött autók.

Minderről dr. Szabó József, a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke beszélt. Mint mondta, a rendszer prototípusa már működik Magyarországon, Csepelen kiemelkedően jók a tapasztalatok.

„Az intelligens rendszámfelismerő kamera rendszer már az év végén szolgálatba állhat. A helyszíni felmérés nemrég befejeződött, technikai akadálya nincs a rendszer kiépítésének, amihez a város önkormányzata 40 millió forint támogatást nyújt” – mondta dr. Szabó József.

 

KTV

Kapcsolódó képek