menu

  • 2015.07.13.

Megújulnak a kecskeméti buszmegállók

Július 9-én megkezdte a kivitelező Duna Aszfalt Kft. 77 kecskeméti buszmegálló felújítását.

Ez a fejlesztés a „Kecskemét Város közösségi közlekedés fejlesztése, átalakítása-zéró emissziós zóna megteremése soros hibridhajtású alacsonypadlós autóbuszok beszerzésével” című projekt keretében valósul meg. Az önkormányzat megrendelésére a 77 buszmegállóba intelligens utastájékoztató oszlopot telepít a T-Systems Magyarország Zrt.

A kivitelező cég most ezeknek a mélyépítési, alapozási munkálatait végzi el először. A beruházás részeként, a kényelmesebb beszállás érdekében szegélycsere, a burkolatok és egyes helyszíneken buszvárók felújítása is megkezdődik a kijelölt, legforgalmasabb 77 helyszínen. Fontos eleme még a felújításnak az akadálymentesítés, amelynek keretében a vakok és gyengénlátók számára speciális burkolat valósul meg a buszmegállóban, ami könnyebbé teszi számukra a felszállás helyének megtalálását.

A kivitelezők 4 szektorra bontották a buszmegálló felújítási programot. Szerdán elsőként a Nyugati szektorban indul a munka az Aradi vértanúk terénél és a Planetáriumnál lévő buszmegállóknál.
Minden buszmegálló működni fog felújítás alatt is, a menetrend nem változik. A 77 buszmegálló megújítása és az utastájékoztató oszlopok elhelyezése a szükséges mintegy egy hónapos próbaüzemet követően idén októberre fejeződik be.

A projekt szinte teljes mértékben európai uniós támogatásból valósul meg, az önkormányzatnak csak egy minimális önrészt kell biztosítania.

 

kecskemet.hu

Kapcsolódó képek