menu

  • 2015.07.20.

Életmentés a kecskeméti strandon

2015. július 19-én, vasárnap egy 4 éves kislány életét mentették meg a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark alkalmazottai, és egy, a helyszínen tartózkodó orvos, illetve orvosi asszisztens.

A gyors intézkedésnek köszönhetően a kislányt a mentők már stabilizált állapotban szállították a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára.

Elsődleges belső vizsgálatunk alapján július 19-én, vasárnap a kecskeméti strand élménymedencéjéből 18:15 perckor egy 4 éves körüli külföldi kislányt mentettek ki, aki a sok fürdőző között elmerült a vízben.

A baleset az élménymedence azon részén történt, ahol a vízmélység megközelítőleg 120 centiméter.

Miután a kislányt kihúzták a partra, az úszómester azonnal eljuttatta az elsősegély nyújtó helyre, ahol rögtön megkezdték az újraélesztést. Az újraélesztésben és a kislány ellátásában segítséget nyújtott egy éppen a helyszínen tartózkodó aneszteziológus orvos, és egy orvosi asszisztens is.

Az úszómesterek azonnal értesítették a kecskeméti Mentőállomás munkatársait is, akik pár percen belül megérkeztek a helyszínre.

Addigra szerencsére sikerült stabilizálni a kislány állapotát, akit a mentősök már úgy szállítottak a kórházba, hogy a keringése helyreállt, és önállóan lélegzett.

A szülőkkel együtt bízunk a kislány mielőbbi, teljes felépülésében!

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk felhívni kedves Vendégeink és az összes fürdőző figyelmét arra, hogy a nyári balesetek megelőzésére fokozottan figyeljenek! Az Országos Mentőszolgálat rendszeresen felhívja a figyelmet arra, hogy felhevült testtel senki ne ugorjon vízbe, és kerülendő az alkoholfogyasztás is, hiszen ittas állapotban könnyen vízbe lehet fulladni. Alapszabály, hogy vízbe ugrás előtt érdemes meggyőződni a víz mélységéről, hiszen a rossz helyzetértékelés komoly sérülést, bénulást is okozhat. Kisgyermeket soha nem szabad felnőtt felügyelete nélkül hagyni még a kis vízmélységű medencéknél sem.

 

 

Kecskeméti Fürdő

Kapcsolódó képek