menu

  • 2015.07.20.

Jól halad a megyeháza felújítása

Az előzetes ütemtervnek megfelelően halad a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Deák Ferenc téri központi épületének energetikai felújítása. 

A munkálatok április huszadikán kezdődtek, és szeptember huszadikáig kell befejeződniük. A beruházásra több mint 735 millió forint uniós és hazai támogatást nyert a kormányhivatal.

Kozák Imre beszerzési, beruházási és üzemeltetési osztályvezető híradónknak elmondta: a fejlesztés külső hőszigetelést, a külső nyílászárók cseréjét, valamint a fűtéskorszerűsítést foglalja magába.

Ez utóbbi két részből áll: egy hagyományos gáztüzelési rendszer, valamint egy hűtő-fűtő berendezésekkel szerelt hőszivattyús rendszer kiépítéséből. Az épület napsütésnek jobban kitett déli oldalán valamennyi irodát klimatizálják.

Ahol az északi oldalon eddig is hűtés volt, ott ugyancsak hűtő-fűtő berendezésekkel látják el a helyiségeket. A külső szigetelés is jól halad.

A régi kerámiacsempéket már lebontották, jelenleg a kőzetgyapot szigetelés felhelyezését végzi a kivitelező. Erre egy kazettás acéllemez homlokzati burkoló rendszer kerül majd.

Kozák Imre hangsúlyozta: a beruházás eredményeként az épületegyüttes energetikai minősítése „A” kategóriára javulhat. Ez azért nagyon fontos, mert az 1969-72 között épült megyeháza jelenlegi állapotában energetikai szempontból „F” besorolású. Éves gázfogyasztásának költsége megközelíti a 23 millió forintot.

A fejlesztéseknek köszönhetően igen komoly megtakarítások érhetők majd el a fűtési szezonban.

 

Forrás: KTV

Kapcsolódó képek