menu

  • 2015.08.11.

5 országban több mint 8 gyárat épít a KÉSZ Csoport

111 olimpiai úszómedence méretű területen építenek gyárakat Közép-Kelet-Európában

Közép-Kelet-Európa öt különböző országában, összesen 111 olimpiai úszómedence méretű területen épít gyárakat a magyar tulajdonú KÉSZ Csoport. Ez a több mint 139 000 m2 területű, 8 db létesítményből álló megrendelés-állomány is mutatja, hogy eredményes volt a KÉSZ külföldi üzletágának kialakítása.

Ukrajnában faipari lemeztermékeket gyártó üzemet, kukorica vetőmag üzemet, Oroszországban autóipari üzembővítést, állateledel gyártó üzemet, Romániában orvosi textilgyártó üzemet, Szerbiában pedig egy új Dr. Oetker gyár építését, valamint PVC csöveket készítő üzem bővítését is végzi a több mint 33 éves múlttal rendelkező, teljesen magyar tulajdonú KÉSZ Csoport.

Ezek mellett, a legújabb fióktelepükön, Fehéroroszországban is aktív megrendeléseik vannak. A beruházások összterülete meghaladja 111 olimpiai úszómedence méretét.

Kovács Attila a KÉSZ Csoport Mérnöki és Technológiai Tudáscentrumának vezetője kiemelte: „a külföldi jelenlét nemcsak az új piacok és lehetőségek miatt fontos, hanem mert az ottani megrendelésekhez magyarországi gyárunkból is szállítjuk saját acélszerkezeteinket és egyéb építőipari termékeket, valamint kivitelezői, tervezői területeken hazai szakembereink is dolgoznak ezeken a beruházásokon.”

Az újabb sikerek is jól bizonyítják, hogy a KÉSZ-en belül a külföldi üzletág kialakítása megalapozott ötletnek bizonyult, hiszen a tavalyi hasonlóan sikeres külföldi tevékenységet szárnyalták most túl. Akkor többek között ukrajnai kenyérgyárat és liszttározót, valamint Oroszországban egy gyógyszergyárat is felépítettek. A projektekről és magáról a cégcsoportról a www.kesz.hu vagy a facebook.com/keszcsoport oldalon találhatnak információt az érdeklődők.

 

A KÉSZ Csoportról:
A KÉSZ 33 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.

A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak. A Holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket, és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.

A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, a nyíregyházi Lego gyárat és a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit, valamint a KÉSZ volt a kivitelezője a Nemzet Főterének is nevezett budapesti Kossuth tér felújításának. A KÉSZ Csoport 2013-as nagyberuházása a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.

Kapcsolódó képek