menu

  • 2015.08.18.

Most érdemes Kecskeméttel ismerkedni az okostelefonosoknak

Kecskemét jelen van a PocketGuide elnevezésű mobilalkalmazásban, mely iPhone-okra és Androidos mobilkészülékekre tölthető le.

A Kecskemétet népszerűsítő öt túra – mindegyik magyarul, angolul és németül is – már 2014 júliusa óta érhető el.

A túrák ismertsége látványosan nő: 2015. július elejéig már 17.690-en töltötték le ingyenesen (online) valamelyik túrát.

A Városi Támogatási Programnak köszönhetően 2015. júliusban és augusztusban mind az öt kecskeméti túra offline változatban is ingyenesen letölthető.

Az offline letöltés lehetővé teszi, hogy a túrákat bármikor, internethasználat nélkül is élvezni lehessen.

A hírös városba látogató turisták, üzletemberek az alábbi túraútvonalak közül választhatnak:

• Belvárosi séta – a főtérről induló séta a közel 650 éves város legszebb, leghíresebb épületeit, emlékeit mutatja be, s rajtuk keresztül megismerkedünk a város történelmével.

• Bolygóközi szobortúra – röpke 1 óra alatt eljutunk a Naptól egészen a távoli Plútóig, azaz a túra a város területén 3,3 milliárdszoros kicsinyítésben létrehozott Naprendszer méret- és távolságarányos modelljének bronzszobrait veszi sorra. Az „űrutazás” során a kalandorok nemcsak a bolygókat keresik fel, hanem számos érdekességet is megtudhatnak az egyes égitestekről.

• Kulturális-művészeti séta – a Deák Ferenc térről induló séta a belvárosi és ahhoz közeli gyűjtemények, múzeumok többségét ejti útba, s a látogató rajtuk keresztül megismerkedhet a város gazdag kulturális és muzeális értékeivel, érdekességeivel.

• Kincskereső (Mi marad meg?) – Kincskeresők, kalandra fel! A szórakoztató, játékos túra során 15 helyszínen kell az ott elrejtett feliratokból átlagosan 2-2 betűt felhasználva összeállítani egy 31 betűből álló mondatot, ami egy Kecskeméttel kapcsolatos egyedülálló érdekesség.

• Kincskereső (Ki marad ki?) – Kincskeresők, újabb kalandra fel! A megjelölt 15 helyszínen kell az ott elrejtett feliratokban, emléktáblákon megjelenített keresztneveket megtalálni, s minden esetben egyet kihúzni az előre megadott 16 névből. Az utolsónak megmaradt keresztnév után lehull a lepel a rejtélyes illetőről.

kincskeresokincskereso1

 

kecskemet.hu

Kapcsolódó képek