menu

  • 2015.09.02.

Tanévkezdés Bács-Kiskun megyében

Az idén is kiemelt figyelmet fordítanak a rendőrök a balesetmentes közlekedésre.

A szeptemberi iskolakezdéssel járó megnövekedett forgalom miatt a korábbi évek gyakorlatainak megfelelően Bács-Kiskun megyében a kijelölt helyeken rendőrök segítik a gyalogos és autósforgalmat, figyelemmel kísérik a gyalogos-átkelőhely megközelítését, a biztonsági öv és a gyermekülés használatát. Ezzel a rendőrség arra törekszik, hogy senki ne váljon közlekedési baleset áldozatává.

iskolakezdes03_0

Az egyik izsáki általános iskolában az évnyitón részt vett a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága. A tanévnyitó után – az ajándékosztás közben Geisztné Kamasz Erzsébet c. r. alezredes pár jó szóval köszöntötte az elsősöket és láthatósági mellényt, üzenőfüzetet, fényvisszaverő korongot és csuklópántot osztott ki nekik. Bemutatkozva a nebulóknak elmondta, hogy tanáraik mellett az iskolarendőrhöz is fordulhatnak problémáikkal, kérdéseikkel.

dscn2103 dscn2134

„Az iskola rendőre” program 2008. szeptember 1-jén indult, mely az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló átfogó baleset-megelőzési tevékenységet. Elmondható, hogy a rendőri jelenlét miatt a gyermekek, a pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érzik magukat, valamint az is érzékelhető, hogy az iskolák környékén a gépkocsivezetők sokkal figyelmesebben, a közlekedési szabályokat betartva közlekednek.

 

police.hu

Kapcsolódó képek