menu

  • 2015.09.08.

Megkezdődött a tanév a Kecskeméti Főiskolán

A Kecskeméti Főiskola jövőjéről, az egyetemmé válásról és a fejlesztésekről is szó esett az intézmény hétfőn rendezett tanévnyitó ünnepi szenátusülésén a GAMF Törös Olga Sportcsarnokában.

Az ünnepségen elhangzott, hogy 916 új hallgató kezdte meg tanulmányait a 2015/2016-os tanévben a Kecskeméti Főiskolán. A GAMF szakjaira 526 diák felvételizett sikerrel, a kertészeti karnak 156, míg a tanítóképző karnak 240 új hallgatója van. Örömteli az is, hogy összesen 53 diák vehet részt duális képzésben.

Elsőként dr. Ailer Piroska rektor köszöntötte és látta el személyes jó tanácsaival az elsősöket, szót ejtve a Szolnoki Főiskolával való integrációs tervekről és a küszöbön álló alkalmazott tudományok egyeteme intézményi cím eléréséről.

Az új hallgatók a dékán beszéde után a hagyomány szerint ünnepélyes eskütételen tettek fogadalmat, majd jelképesen kézfogással fogadták őket a Kecskeméti Főiskola polgáraivá.

Az immár felavatott új hallgatóknak Hegmanné Nemes Sára, a Kecskeméti Főiskola kancellárja kívánt kitartást és sok sikert most induló tanulmányaikhoz. Valószínűleg tőle hallhattak először az új diákok arról, hogy Kecskemét város legnagyobb, 15 milliárd forintos felsőoktatási projectje kezdődött meg ebben az évben a GAMF karral szemben, az egykori megyei kórház területén.

A Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Mensis Alapítvány beruházásában új campus-szal bővül a Kecskeméti Főiskola. A project keretében megközelítőleg 30 ezer m2-nyi területen lesz campus, kulturális központ, könyvtár és kollégium is. Az új egyetemi városrész az egykori Rudolf-laktanya területén egy családi sport-és rekreációs központot is kap, amit természetesen a hallgatók is használhatnak.

A tanévnyitó következő részeként adták át a köztársasági ösztöndíjakat a főiskola 15 diákjának, majd Kecskemét városa nevében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony köszöntötte az új hallgatókat, hangsúlyozva, milyen nagy nyereség, hogy főiskolai hallgatóként jelentkeztek a választott szakokra, de egyetemi hallgatóként fejezhetik majd be itt tanulmányaikat. Felidézte az elsősöknek Kecskemét régi jelmondatát: „sem magasság, sem mélység nem rettent.” – amely útravaló lehet számukra diákéveik alatt is.

Az ünnepi tanévnyitó a díszdiplomák átadásával zárult.
 

foiskola1foiskola2

 

kecskemet.hu

Fotó: Banczik Róbert

Kapcsolódó képek