menu

  • 2015.09.09.

Festés, takarítás a játszótéren

Önkéntes tevékenység keretében megvalósuló jótékonysági akciókat szervezett az Országos Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózata a Jótékonyság Világnapja alkalmából.

Az önkéntes tevékenység népszerűsítése érdekében szervezte meg „Együtt, környezetünkért!” elnevezésű programját a Jótékonyság Világnapja alkalmából szeptember 8-án, kedden a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház.  A segítőket a széchenyivárosi „Rüsselsheimi” és a Szimferopol téri játszótérre várták.

jatszoter1

Az ENSZ Közgyűlése magyar kezdeményezésre egyhangúlag szavazta meg, hogy szeptember 5., Kalkuttai Teréz anya 1997-ben bekövetkezett halálának napja legyen a Jótékonyság Világnapja.

jatszoter2

A megyékben és a fővárosban megszervezett akciók célja az önkéntes tevékenység népszerűsítése, továbbá hátrányos helyzetű személyek, közösségek segítése volt.

jatszoter3

A kecskeméti akcióban részt vettek a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola és a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai, valamint képviseltette magát az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálatának Nyitnikék Klubja, illetve a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány is. Bekapcsolódott a munkába a Széchenyiváros három önkormányzati képviselője, Engert Jakabné, Bogasov István és Leviczky Cirill is.

jatszoter4

A “Rüsselsheimi” játszótéren fehérre festették a graffiti falat. Ezen egy későbbi időpontban négy iskola diákjai kapnak helyet, hogy Az én városom címmel falfestményt készítsenek. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotás pénzdíjazásban részesül, melyet jótékonysági célra fordíthat az iskola.

jatszoter5

A festés mellett a jelenlevők fát és örökzöld növényeket ültettek, és összegyűjtötték a téren a hulladékot is. A Szimferopol téri játszótéren ugyancsak hulladékot gyűjtöttek és gereblyéztek a segítők.

jatszoter6

Az akció egyben a héten zajló Széchenyivárosi Napok egyik programja is volt.

 

forrás: kecskemet.hu

Fotók: Banczik Róbert

Kapcsolódó képek