menu

  • 2015.09.09.

Gyöngyösi Szilvi világrekordot döntött!

Gyöngyösi Szilvi, elismert tréner, grandup edzést tartott a kecskeméti homokbányai kollégiumban 2015. szeptember 3-án, 11 órakor.

A rendezvényen csaknem 670 ember vett részt, és tornázott együtt.

A kecskeméti fiatalok világrekord felállítására törekedtek, céljuk az volt, hogy minél többen vegyenek részt a táncos aerobik-, grandup edzésen, amit az Országos Rekordkezelő Hivatal felügyelt.

A főiskolai kollégiumban ebben az időpontban éppen gólyatábor zajlott, így közülük is nagy számban csatlakoztak. A grandup edzés a tánc és a saját testsúlyerősítések egybeolvadása. Jól megmozgató és vidám edzésforma.

Már csak öt város van versenyben a 2018-as Európa Ifjúsági Fővárosa címért, amire Kecskemét jó eséllyel pályázik. A verseny eredményéről a döntés novemberben várható.

„Legyünk csúcstartók, hogy Kecskemét ezzel is közelebb kerüljön az Európa Ifjúsági Fővárosa címhez!”

 

Interjú is készült a sportolónővel az edzés előtti készülődés során:

Gyöngyösi Szilvi_00026

-Milyen érzések vannak benned?

– Szerintem a legfontosabb ez az érzés, hogy ezt én csinálhatom, régóta szerettem volna egy ilyen rekordot felállítani. Természetes, hogy izgulok, de az eredményért dolgozom, hogy nagyon jól sikerüljön.

-Mi volt a fő szempont a mai edzés összeállításánál?

-A grandup olyan fitness irányzat, ami az erőnek és a táncnak a találkozása, próbáltam olyan edzést összeállítani, amit a fiatalok is élvezni tudnak, és jól szórakoznak közben.

-Mesélj arról, hogy indultál el, hogy jutottál el idáig?

-25 évesen kezdtem el, akkor még a gyermektánc pedagógiát tartottam szem előtt. Később találkoztam a grandup-pal. Ez egy fiatalos dolog, nagyon szeretem.

-Mit tanácsolsz annak, aki életmódot akar váltani?

– Életmódot váltani egy bizonyos idő után nagyon nehéz. Fontos, hogy megszeressük a sportot, amit választunk. A táplálkozásunk 70%-ban fontos.

-Hogy bírod a munkád mellett a háztartást is vezetni?

– Ami időt a gyerekeimmel töltök, azt próbálom minél hasznosabban tölteni. Van, hogy ők is részt vesznek az edzéseimen, ezzel is próbálok jó példát mutatni nekik. A férjem is sportoló, így teljesen megértjük egymást.

-A nyár folyamán volt időd kipihenni magad?

– Természetesen, a Balatonnál eltöltött idő alatt sikerült kipihennem magam.

forrás: Alföldi Régió Magazin

Kapcsolódó képek