menu

  • 2015.09.17.

Zöldág-ünnep az IQ Központban

Elérte a legmagasabb pontját a dél-alföldi régió legújabb innovációs központja, az IQ Kecskemét Ipari Innovációs Központ. 

A központ hivatalos, sajtótájékoztatóval egybekötött zöldág-ünnepségét szeptember 16-án tartották a kecskeméti Four Points By Sheraton Hotelben.

iq1

A sajtótájékoztatót Pintyőke Marcell, a projekt kommunikációs felelőse, az esemény házigazdája nyitotta meg. Őt követte Lénárt Szabolcs, az IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft. ügyvezetője, majd Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere következett.

iq2

Az elhangzott beszédek után a vendégek és a sajtó képviselői a hotel háta mögé vonultak, ahol az épülő központ falai közt Kondorosi Péter, a kivitelező KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. projektigazgatójának beszéde után az épület legmagasabb pontjára felkerült a bokréta.

iq3

Az IQ Ipari Innovációs Központ egy olyan nyílt, szellemi és technológiai műhely, amelyet a régió innovációs tevékenységének elősegítése érdekében uniós forrás segítségével hoznak (hozunk) létre.

A központ egy olyan szellemi- és innovációs műhely (techshop és technológiai tér), amely egy ötlet megszületésétől, egészen a piacra vitelig képes támogatni az innovációs beruházásokat.

Az IQ projekt több elemből épül fel. Az új épület ad helyet az oktatási, szolgáltató, gyártó területeknek. Itt lesznek az új tervező és modellező szoftverek, illetve a működtetéshez szükséges hardver eszközök és egyéb kiegészítő berendezések (pl.: 3D nyomtatók).

Az IQ Kecskeméten az úgynevezett rozsdamentes övezet új fázisaként az Izsáki úton egy közel 7480 m2 területű ipari innovációs-technológiai infrastruktúrafejlesztés valósul meg.

 

kecskemet.hu

Fotók: Banczik Róbert

Kapcsolódó képek