menu

  • 2015.11.25.

Sajtóközlemény – Újabb mérföldkő a duális képzésben

A Mercedes-Benz Gyár már egészségmegőrző programot is indít a partneriskoláiban

● A Mercedes-Benz „Generációk Egészségmegőrzéséért Program” néven innovatív kezdeményezést indít.

● A Mercedes-Benz Gyár duális képzésében részt vevő tanulók drogprevenciós interaktív foglalkozásokon vehetnek részt.

● A Mercedes-Benz Gyár interaktív és szórakoztató rendezvénye új megközelítésbe helyezte a drogprevenciót. A program nagykövetei: Dr. Zacher Gábor, Aranyosi Péter humorista, ifj. Knézy Jenő sportriporter, Lesinszki Dávid DJ, illetve Gera Zoltán válogatott labdarúgó.

Mercedes_Benz

A Mercedes-Benz Gyár munkatársai és a kapcsolódó képzőintézmények diákjai számára egy komplex egészségmegőrző-fejlesztő programot indít, melynek célja, hogy mind a dolgozók, mind a felnövekvő nemzedék egészségtudatosabb legyen. A program egyik pillére a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzése. Ennek érdekében egy közvetlen hangvételű drogprevenciós ismeretterjesztő rendezvényt szervezett a kecskeméti gyár.

A Mercedes-Benz Gyár egészségprogramja a bölcsődei és óvodai neveléstől, az általános és középiskolán át, egészen a felsőoktatás befejeztéig kívánja elősegíteni, hogy a gyermekek, fiatalok interaktív foglalkozásokon sajátíthassák el az egészségtudatosabb életvitelhez szükséges alapvető készségeket és ismereteket – neves szakemberek segítségével. A széleskörű együttműködésen alapuló programsorozat teljes mértékben figyelembe veszi az ifjúság körében tapasztalható aktuális trendeket, használja a fiatalok nyelvezetét, kommunikációs csatornáit, példaképeit is. A program célja nem elsősorban az oktatás vagy az ismeretek átadása, sokkal inkább a szemléletformálás, hogy a felnövekvő generáció a most még esetleg nem is ismert kihívásokkal szemben se legyen védtelen.
Az ezen keretek között útjára indított drogprevenciós foglalkozások megvalósításában szakmai partner a NATEA.
„Munkatársaink részére számos rendszeres ingyenes sportolási lehetőséget kínálunk vállalati Sportosztály keretében, illetve különböző egészségügyi szűrőprogramokat biztosítunk számukra itt a gyár területén. Mindemellett a gyermekeket – a Mercedes-Benz saját és partnerintézményeiben – biztonságos közlekedésre, a higiéniára, konfliktuskezelésre, a dohányzás és a drog elkerülésére tanítják – szakemberek segítségével. A vállalat a kezdetek óta támogatja továbbá azokat a helyi kezdeményezéseket, amelyek az egészségmegőrzéssel, egészségtudatossággal és megelőzéssel kapcsolatosak, legyen szó bármely generációról”– mondta Ács László, a Mercedes-Benz Gyár HR-igazgatója.

„Aki nem tanul meg már gyermek-, illetve ifjúkorban nemet mondani a sokszor csábítónak tűnő, de káros alternatívákra, az később már nehezen tudja a változás folyamatát befolyásolni önmagában, adott esetben nehezen tud ellenállni a tudatmódosító szerek hatásának sem.” – hangsúlyozta Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos.

A rendhagyó egészségügyi programot más korosztályokra is kiterjesztik a szervezők. A program nagykövetei között olyan ismert személyiségek találhatóak, mint például dr. Zacher Gábor, Aranyosi Péter humorista, ifj. Knézy Jenő sportriporter, Lesinszki Dávid DJ, illetve Gera Zoltán válogatott labdarúgó.

 

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. – Magyarország legvonzóbb munkaadója* – 2012 márciusában nyitotta meg gyárát; és mára már Magyarország meghatározó befektetője és munkaadója lett.
Az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a kombi CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Külön büszkeség, hogy ez utóbbi két típust kizárólag itt Magyarországon gyártják az egész világ – több mint 180 ország – részére.
A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel 4.000 munkavállaló számára biztosít munkahelyet, valamint 32 hazai székhelyű beszállítóval dolgozik; és 2012 óta több mint 300.000 darab autó gördült le a közel 1 milliárd eurós beruházás során létesített gyárból.
A Mercedes-Benz gyár kiemelt figyelmet fordít Kecskemét és a régió fejlődésére, valamint a jövő generációjának, és a hátrányos helyzetben lévő társadalmi csoportok segítésére oktatás, sport, kultúra és szociális ügyek területén.

*A Randstad Hungary felmérése alapján

 

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

KRQ Kommunikációs Kft.

Kapcsolódó képek