menu

  • 2015.12.03.

Korszerűsítették a szabadszállási Tóth Erzsébet Óvoda épületét

Véget ért a szabadszállási Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde épületenergetikai korszerűsítése.

A munkálatok eredményeként az intézmény az eddiginél sokkal gazdaságosabban és környezetbarát módon üzemeltethető. A felújítás teljes költsége 71,153 millió forint volt, amelyet teljes mértékben az Európai Unió Kohéziós Alapjából és a hazai központi költségvetésből finanszíroztak.

A felújítás azért vált szükségessé, mivel az óvoda épülete az elmúlt években elhasználódott és már nem felelt meg a napjainkban érvényes energetikai és környezetvédelmi elvárásoknak. A felújítási munkálatok szeptemberben kezdődtek, céljuk pedig az épület hőtechnikai adottságainak javítása, valamint a hőveszteség csökkentése volt.

A Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde szabadon álló, földszintes, alápincézés nélküli épülete egy ütemben, tömör égetett agyag tégla falazattal épült. A homlokzati nyílászárók többségét faanyagú, egyesített szárnyú ablakok tették ki, amelyeket még az épület kivitelezésekor építettek be. A beruházás során sor került az épület korszerűtlen, elöregedett homlokzatainak, nyílászáróinak, valamint a lapostető szigetelésének felújítására.

Összességében elmondható, hogy a felújítási munkálatok sikeresek voltak. Az alkalmazott, korszerű megoldásoknak köszönhetően csökkennek a fenntartási költségek, kevesebbet kell üzemeltetésére költeni. Ezzel együtt kisebb lesz az épület energiafelhasználása is, így az óvoda megfelel a korszerű környezetvédelmi szempontoknak is.

 

Kapcsolódó képek