menu

  • 2016.01.07.

Elkezdődött a karácsonyfák elszállítása

A hagyomány szerint a feldíszített karácsonyfákat sokan Vízkereszt napján, január 6-án szedik le.

A Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft. kedden megkezdte a kidobott fenyők gyűjtését és elszállítását, amit január 16-ig folyamatosan végeznek. A karácsonyfákat újrahasznosítják, kiváló tápanyag készül belőlük a kertészeti ágazat számára.

A  Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft. idén is a korábbi években kialakított menetrend szerint szállítja el a fenyőfákat.

Hétfőtől péntekig minden nap gyűjtik a kidobott fenyőfákat a Városgazdasági Kft. munkatársai. Arra kérik a lakosságot, hogy lehetőleg úgy helyezzék el a fenyőket a hulladékgyűjtő edények mellé, hogy a forgalmat, a közlekedést, illetve a vagyontárgyakat ne veszélyeztesse, ne zavarja. A fákat mindenütt elsősorban az adott városrész hulladékszállítási napján szedik majd össze.

A január 16-ig összegyűjtött karácsonyfák nem a szeméttelepen végzik, hanem újrahasznosítják azokat. A Bácsvíz Zrt. komposztálótelepére szállítják, ahol aprítás után talajjavító és termésnövelő kertészeti tápanyag készül belőle.

A fákat január 16. után is összeszedik majd a Városgazdasági Kft. munkatársai, egy sem fog ottmaradni a gyűjtőedények mellett. Ezeket azonban már a kommunális hulladékgyűjtéskor fogják elszállítani, és már nem hasznosítják újra.

kecskemet.hu

Kapcsolódó képek