menu

  • 2016.01.29.

Házasság Hete Kecskeméten

Sétával, rajzzal és szavalattal népszerűsítik a házasságot

Három programmal kapcsolódik a február 6-14. között zajló Házassági Hete rendezvénysorozathoz a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház.

A kecskeméti szervezet sétával, rajzzal és szavalattal népszerűsíti a házasságot.

A sétával a szervezők szeretnék ráirányítani a figyelmet a házasság fontosságára és arra, hogy a jól működő házasságokért, családokért társadalmi, közösségi és egyéni szinten is tenni kell.  A február 6-án, szombaton 16 órakor a kecskeméti vasútkertből induló menethez bárki csatlakozhat.

Hazassag_Hete_seta_Kmet

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár ad majd helyett az Érzelem, érték, szerelem, avagy A jó házasság titka gyermekeink szemével címmel általános és középiskolás fiatalok körében meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésének. A tetszőleges technikával elkészített alkotásokat a nevezők az esélyteremtési iroda Reile Géza utcai székhelyén hétfőnként 8 és 12 óra között, szerdán 13 és 17 óra között, míg pénteken 10 és 12 óra között adhatják le. A legjobbaknak járó díjakat Szemereyné Pataki Klaudia polgármester adja majd át a beküldött pályamunkákból rendezett tárlat megnyitóünnepségén február 6-án, szombaton 17 órakor.

Hazassag_Hete_rajzpalyazat_Kmet

Szavalóversenyt is hirdetnek középiskolások körében. A világirodalom legszebb hitveshez íródott költeményei a Katona József Gimnáziumban hangzanak majd el február 12-én. A megmérettetésre pályázni a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház eselyteremtes.bkm@gmail.com e-mail címén lehet.

Hazassag_Hete_szavaloverseny_Kmet

 

Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház

Kapcsolódó képek