menu

  • 2016.03.30.

Hulladék Akadémia Kiállítás

2016. március 30-án rendhagyó témában nyílik kiállítás Kecskeméten.

A hulladék az a téma, ami mindenkit érint és mindenkinek megvan róla a saját, határozott véleménye. Mégis naponta hozunk vásárlásainkkal olyan döntéseket, amelyek eredményeképpen púpos lesz otthon a kuka…

A Hulladék Akadémia arra vállalkozik, hogy megtanítson bennünket a hulladék csökkentésére, és ezáltal javuljon hazánk ökológiai lábnyoma. A nagyszabású környezetvédelmi kiállítás játékos és interaktív megoldásokkal, különleges tárlatvezetéssel várja a látogatókat!

A MEGNYITÓ IDŐPONTJA: 2016. március 30. szerda 10 óra

HELYSZÍN: Hírös Agóra – Ifjúsági Otthon tükörterme, Kecskemét, Kossuth tér 4.

 

A kiállítás látogatható: 2016. március 30 – április 8, hétfőtől szombatig 8 – 18 óráig

További információk és helyszínek: www.hulladek.eu

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1063834590329750/

 

Mitől újszerű a Hulladék Akadémia?

A Hulladék Akadémia már megjelenésében is tükrözi az újrahasznosított anyagok egyik felhasználási lehetőségét, ugyanis a tárlat berendezéseinek többsége maga is újragondolt installációkból készült. Az Akadémia a hulladékpiramis logikájára épülve, szemléletesen és gyakorlatiasan mutatja be a modern emberrel szemben elvárt, takarékos, környezettudatos magatartás elemeit, a hulladékgazdálkodás legfontosabb tudnivalóit és a környezettudatosság gyakorlati lépéseit, melyekkel nemcsak a pazarlást, hanem a hulladékcsökkentést is elérhetjük.

Az Akadémián bemutatjuk a hulladéktörténelem mérföldköveit, majd az említett piramis alján található rövid távú megoldásokon (lerakás, energetikai hasznosítás) keresztül, az újrahasznosítás világán át vezetjük a látogatókat a leginkább környezetbarát megoldások felé (újrahasználat, megelőzés). Az Akadémia fő üzenete a hulladékok keletkezésének megelőzésén van, mert valljuk, hogy a legjobb hulladék az, ami nem is keletkezik! Az Akadémia azonban nem csupán egy kiállítás, hanem egy komplex környezeti nevelési platform is, melynek tananyagát környezeti nevelőink, a színes oktató anyag, az animációs film és egyéb rendezvények is színesítik!

További információ: www.hulladek.eu

A szemléletformáló kampány megvalósulását az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatásának köszönhetjük!

www.szelektalok.hu

Kapcsolódó képek