menu

  • 2016.03.31.

Együttműködési megállapodás segíti a hátrányos helyzetűeket

Együttműködési megállapodást írt alá a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, a Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Kft. szerdán délután Kecskeméten.

A létrejövő konzorcium célja, hogy segítse a megyében élők hátrányos helyzetűek munkába állását, támogassa és érdekeltté tegye a megyei cégeket abban, hogy bővítsék munkavállalóik számát.
Egy 2 és fél milliárd forintos programnak köszönhetően hamarosan Bács-Kiskun megye 118 településén juthatnak munkához az ott élő hátrányos helyzetűek. Az erről szóló együttműködési megállapodást szerdán délután írták alá a Megyeházán.

“Az előzetes számolgatások szerint több mint 2000 embert várunk és kívánunk bevonni a programba, és mivel ez megyei együttműködési megállapodás, tehát a megye összes települése Kecskemét és a Kecskeméti Járás négy településének kivitelével ebből a pályázati lehetőségből részesedik” – hangsúlyozta Rideg László, a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés elnöke.

A pályázatnak az a célja, hogy biztosítsa a rászorulók munkaerőpiaci- képzését és elhelyezkedését, valamint segítse továbbfoglalkoztatásukat.

“Ez a lényeges dolog, hogy a megyében ne az legyen, hogy aki munkaképes és tud dolgozni, az elutazik, akár Kecskemétre vagy messzebbre is, és nem megy utána haza. És csak azok maradnak ott, akik már nagyon nehezen tudnak a munka világába visszatérni, és őket próbálnánk segíteni, azért, hogy ezek a települések feléledjenek” – mondta dr. Kecskés László, a Bács-Kiskun Megyei területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mentorként segíti majd a programban résztvevőket.
A konzorcium ugyanakkor a program sikere érdekében megyeszerte támogatja a gazdasági szektor erősödését, hogy érdekeltté tegye a cégeket abban, hogy bővítsék munkavállalóik számát. Eddig csaknem 20 szervezet jelezte részvételi szándékát a foglalkoztatási együttműködésben. A fejlesztés előreláthatóan nyáron indul majd el és 5 évig tart.

 

KTV

Kapcsolódó képek