menu

  • 2016.04.14.

Meggyűlt a bajuk a számolással a versenyzőknek

Ez történt a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő kecskeméti középdöntőjén

2016. április 12. – Idén hatodszor mérték össze Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megye diákjai pénzügyi tudásukat a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő kecskeméti középdöntőjén. A régió győztes csapatai Kecskemét, Baja, Öcsöd és Balotaszállás iskoláinak tanulói közül kerültek ki. A gyerekek nagyon élvezték a pénzügyi szerepjátékot, a számolási feladatokkal viszont még többen nehezen boldogultak.

Az 1-2. osztályosok kategóriájában a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Dollárok nevű csapata nyert, a 3-4. osztályosoknál a Bajai Szentistváni Általános Iskola képviseletében a Spórolók csapata győzött. Az 5-6. osztályosok között az Öcsödi József Attila Általános Iskola Tini Pénz-ügyesek elnevezésű csapata végzett az első helyen, míg a 7-8. osztályosok kategóriájában a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézményének tanulói, Takarék(ok)osok csapat névvel gyűjtötték össze a legtöbb pontot.

”Évek óta részt veszek a kecskeméti középdöntő zsűrijében, és azt látom, hogy a mezőny igen kiélezett, gyakran csak egészen kicsi pontkülönbség dönt az első és második helyezett csapatok között. Ez azt mutatja, hogy itt már nagyon felkészültek a gyerekek, és tényleg mindent beleadnak, hogy bekerüljenek a döntőbe. Az összetettebb számolási feladatok azért meg tudják izzasztani a csapatokat, ezeknél a legnagyobb nehézséget az okozza számukra, hogy időre befejezzék a feladatot. A szerepjátékban az 1-2. osztályosok még picit zavarban vannak, a 3-4. osztályosok és a felsősök viszont már kimondottan élvezik, hogy különböző szituációkat játszhatnak el. Jó volt látni, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is nagyon jó hangulatban versenyeztek a gyerekek.” – mondta el Svendor Csilla a K&H Bank kecskeméti fiókigazgató-helyettese, a zsűri elnöke.

A zsűri tagjai között foglalt helyet még Pálinkásné Endre Petra, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kecskeméti Tankerületének tanügy-igazgatási referense, valamint Gál Orsolya újságíró, a Kecskeméti TV képviseletében.

„A felkészülés alatt megnéztük a rajzfilmsorozatot és ellátogattunk a kiskunhalasi bankfiókba, ahol rendkívül sokat tanultak a gyerekek. A csapat az interneten utánanézett minden egyes pénzügyi fogalomnak, amivel találkozott és ezeket kigyűjtötték, majd megtanulták. A verseny során a számolási feladatokat találták a legnehezebbnek a gyerekek, a kedvenc feladatuk viszont egyértelműen a pénzügyi szerepjáték volt.” – osztotta meg a győztes Takarék(ok)osok csapat felkészülési módszerét és versennyel kapcsolatos tapasztalatait Nagyné Bajnai Adrienn, a csapat felkészítő tanára.

A gyerekek 14 különböző iskolából érkeztek a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő idei negyedik középdöntőjére. A versenyen összesen húsz, korosztályonként 5-5 csapat képviseltette magát. A mostani középdöntő győztesei a júniusi budapesti döntőn a másik 7 régió győztes csapataival mérkőznek majd meg az értékes tárgynyereményekért.

 

 

Kapcsolódó képek