menu

  • 2016.04.22.

Színezd át! – Kecskeméten is

Társadalmi célú kampány, gyermek és családi programsorozat

Színezd át! – ezzel a címmel zajlik az az országos rendezvénysorozat, melyet Kecskeméten május 13-án tartanak meg.

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ

szinezd at

Az ingyenes családi napon színes programokkal, játékos feladatokkal, ének- és tánctanítással, közös történetmeséléssel ösztönözik a gyerekeket és felnőtteket a kultúrák közötti azonosságok és különbözőségek megismerésére és elfogadására.

A kampány fő célja a többségi társadalom és a nemzetiségek értékeinek megismerése, együttműködésünk és együttgondolkodásunk erősítése.

„Tarka lesz, ha hagyod, Hogyha úgy akarod, Jó sok árnyalatot ölt! Hogyha úgy akarod, Hogyha elfogadod, Szebb lesz színesen a Föld!” – szól a „Színezd át” dal egy részlete, melyet többek között olyan hírességek énekeltek fel – csatlakozva ezáltal a kampány nagy számú támogatói mellé –, mint Demjén Ferenc, Szulák Andrea, Falusi Mariann, Oláh Gergő vagy Mező Misi. A szervezők célja, hogy megmutassák mindenkinek: több az azonosság bennünk, mint a különbözőség. Mivel az előítéletek leggyakrabban az ismeretek hiányán alapulnak, ezért a nemzetiségek – köztük kiemelten a romák – kultúrájának, életformájának bemutatására alkalmas játékok, közös történetírás, ének- és tánctanítás, közös játékkészítés révén ismerheti meg a közönség a nap folyamán a velünk élő nemzetiségek értékekeit.

Vendég: Piros Ildikó

Program:

  • családi programok – játék nemzetiségek kultúrájának, életformájának bemutatására, Büszkeség-fal, csapatjátékok, várépítés, élő hangos könyvtár, gyermekszínpad, közös játékkészítés, hangszerek kipróbálása, színezd át-fal, írjunk mesekönyvet
    A programokat műsorvezető segíti, melyeken „Színezd át” feliratú színes sapkákat, kitűzőket, szemüvegeket, lufikat nyerhetnek az aktív résztvevők. Minden egyes játékállomásnak más és más színe lesz.
  • kísérő programok
  • kulturális program – Somnakaj gipsy musical előadás 19.00 órakor

 

forrás: hiros.hu, Hírös Agóra Kulturális Központ

Kapcsolódó képek