menu

  • 2016.07.25.

Példamutatás és életforma

Együttműködési szerződést írt alá Hosszú Katinka az Univer Product Zrt.-vel

Hosszú Katinka, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszó és Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója szoros együttműködésen alapuló megállapodást írtak alá. Ennek célja az úszás, valamint a helyes táplálkozáson és mozgáson alapuló életforma széleskörű, személyes példamutatáson alapuló népszerűsítése.

Az Univer Product Zrt. régóta vállal elkötelezettséget a mozgáson alapuló életmód és a vizes sportok mellett. Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalataként támogatja a hazánknak oly sok dicsőséget szerző vízilabda sportot, hiszen 2013-tól a Magyar Vízilabda Szövetség szponzora, a most aláírt együttműködési szerződésével pedig Hosszú Katinka támogatója is lett.

„A sport támogatása igazi Univer hagyomány, melyben a magyarság, a kitartás és küzdő szellem, az egészséges életmód, valamint a vízi sportok szeretete kiemelt értéknek számítanak. Ezen értékek mentén természetes módon találkoztak Hosszú Katinka és vállalatunk útjai. Kapcsolatunk idén februárban, a második alkalommal megrendezett „Univer24 – Az úszás ünnepe” rendezvényen kezdődött, amelynek hatalmas sikerében Hosszú Katinka személyes példamutatáson alapuló részvétele is fontos szerepet játszott”- mondta el Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója.

“Büszke vagyok arra, hogy újra és újra olyan partnerekkel dolgozhatok együtt, akik azonos értékrenddel rendelkeznek és a jövőképük is hasonló az enyémhez. A sportpályafutásom lehetőséget ad arra, hogy másokat inspiráljak és jó példát mutassak. Az Univert egy olyan partnernek ismertem meg, aki ezen törekvéseimet teljes mellszélességgel támogatja, és bízom benne, hogy a jövőben is számos alkalommal népszerűsítjük majd együtt a helyes táplálkozást és a testmozgást” – tette hozzá Hosszú Katinka.

Az Univer Product Zrt. komoly várakozással tekint az együttműködésre.

„A mai napon Hosszú Katinkával aláírt együttműködési megállapodás alapgondolata a személyes példamutatás. Mindez annak érdekében, hogy minél több magyart – fiatalt és felnőttet egyaránt – az úszás felé tereljünk, egyben népszerűsítsük az élethosszon át tartó helyes táplálkozáson és mozgáson alapuló életformát. Az együttműködés keretében Katinka az Univer által szervezett úszó, tömegsport és gasztronómiai rendezvények díszvendége és egyben aktív részese lesz” – mutatta be röviden az együttműködést Molitórisz Károly, majd hozzátette: „Hosszú Katinka nevét és sikereit vállalati értékeinkhez, nem pedig konkrét márkához fogjuk kapcsolni. Egyelőre azonban az a dolgunk, hogy tiszta szívből kívánjunk Katinkának sok sikert a hamarosan kezdődő Olimpiai Játékokra.”
A méltán népszerű úszónő következő megmérettetése már a 2016-os nyári Olimpiai Játékok, ahol öt egyéni és egy váltószámban indul:

„Az utóbbi pár hónap versenyein elért időeredményeim azt mutatják, hogy egyértelműen sikerült idén is fejlődnöm. A célom az, hogy az Olimpiai Játékok minden percét élvezzem – de történjen bármi Rióban, én már most büszke vagyok mindarra, amit eddig elértem. Az eredményeken kívül is annyi mindent kaptam az úszástól, hogy számomra már most megérte a sok éves befektetett munka. Továbbra is imádok úszni, úgyhogy az olimpia után is ugyanúgy folytatom a felkészülést, ahogy eddig is tettem, szívvel-lélekkel és kemény munkával” – mondta el Katinka az olimpiai felkészülése kapcsán.

Univer24- Az Úszás Ünnepe
Katinka az Univerrel idén februárban került először kapcsolatba, amikor is meghívást kapott a már másodjára megrendezett „Univer24 – Az úszás ünnepe” elnevezésű eseményre: „Nagy élmény volt több száz gyerekkel egyszerre vízbe ugrani a 24 órás verseny kezdéseként, ráadásul volt alkalmam pár óra erejéig gyerekekkel is találkozni, beszélgetni, fotózkodni. Együttműködésünk az Univerrel pedig mind az esemény alatt, mind azóta nagyon gördülékenyen és teljes egyetértésben zajlik.”

Az Univer24 sportesemény egy 24 órás, hosszútávúszó erőpróba és verseny, ahol amatőr és profi úszók 100 méteres táv megtételétől kezdve akár 24 órát is a medencében tölthettek. A 2016-os Univer24 rendezvényen közel 2500 amatőr és profi sportoló csobbant a Kecskeméti Fürdő versenymedencéjébe. Az úszók lényegesen több mint 1000 km-t úsztak le a sportesemény 24 órája alatt. A rendezvény fényét jelenlétével emelte Hosszú Katinka, aki az Univer felkérésére a rajtnál több száz amatőr úszóval együtt indította el az úszóünnepet.

 

Hosszú Katinka: Hosszú Katinka Baján nőtt fel, itt lett az úszás szerelmese. Első magyar bajnoki címét 2003-ban szerezte meg rövidpályán 400 méter vegyesen. 15 évesen részt vesz az első olimpiáján Athénban és 200 méteres gyorsúszásban a 31. helyen végez. 2005-ben Budapesten az Ifjúsági Európa Bajnokságon három arany, két ezüst és egy bronzérmet nyer a magyar csapatnak. A 2008-as eindhoveni Európa Bajnokságon ezüstérmet szerez 400 méter vegyesen. Pekingben a második olimpiáján 400 méter vegyesen 12., 200 méter vegyesen pedig 17. helyezést ér el. Tanulmányait a Los Angeles-i Dél-Kaliforniai Egyetemen pszichológia szakon folytatja, ahol eredményeinek köszönhetően sportösztöndíjat kap. A 2009-es római világbajnokságon 200 méter vegyesen és 200 méter pillangón bronzérmet nyer, majd 400 méter vegyesen világbajnok lesz. A 2010-es Budapesti Európa Bajnokságon 200 méter vegyesen és pillangón, valamint a 4×200-as gyorsváltó tagjaként aranyérmet, 400 méter vegyesen pedig ezüstöt szerez. 2011-ben a shanghai világbajnokságon ötödik lesz 200 méter vegyesen, a 4×200-as gyorsváltóval pedig a hatodik helyen végez. A londoni olimpián 400 méter vegyesen a negyedik, 200 méter vegyesen nyolcadik, 200 méter pillangón pedig a kilencedik helyet szerzi meg. Az olimpiát követően férje, Shane Tusup irányítja a felkészülését Budapesten. Az olimpiai kudarc után Shane javaslatára elindul a 8 állomásos rövidpályás világkupa sorozaton. A sorozat végén összetettben a nők között az első helyen végez. Az év végi rövidpályás Európa bajnokságon Chartres-ban 100 és 200 méter vegyesen és 200 méter pillangón is győzni tud. 2013-ban Barcelonában újra világbajnok lesz 200 és 400 méter vegyesen is. A 2012-es siker után ismét nekivágnak Shane-nel a 8 állomásos világkupának, ahol 4 világcsúcsot úszik. Pár nap múlva Berlinben újra megdönti a saját világcsúcsát 100 méter vegyesen, és 400 méter vegyesen is új rekordot állít fel. Ezzel Ő lesz az első versenyző, aki mindhárom vegyes úszószámban egyszerre tartja a világcsúcsot rövid pályán. 2014 nyarán újabb három aranyérmet nyer a berlini Európa bajnokságon. 200 és 400 méteres vegyes úszás mellett egy új számban, 100 méter háton is a legjobb időt ússza. 200 méter gyorson ezüstérmet, 200 pillangón és a 4×200-as gyorsváltóval bronzérmet szerez. A világkupa sorozat összetett versenyében ismét diadalmaskodik, és az év végi rövidpályás világbajnokságon is remekel. Dohában négy aranyat nyer – 100 és 200 méteren vegyesen és hátúszásban is. 200 gyorson és pillangón és 400 méter vegyesen ezüstöt, 50 méter háton pedig bronzérmet szerez. 2015-ben megvalósul egy régi álma, nagypályás medencében úszik világrekordot. 200 méter vegyesen Ariana Kukors 2009 óta fennálló, addig megdönthetetlennek tűnő csúcsánál úszik jobbat. 400 méter vegyesen is győz, 200 méter háton bronzérmet nyer. Újra a legjobb Női Sportolójának választotta a FINA és a LEN. 2015 decemberében rövidpályás Eb-t nyer 400 vegyesen, világcsúccsal.
Ötszörös nagymedencés Világbajnok
Világcsúcstartó (200 m vegyes)
Az év női úszója (FINA- 2014,2015)
Az év női úszója (LEN- 2013-2015)
Az év női sportolója Magyarországon (2009, 2013, 2014, 2015)
Olimpiai 4. hely (400 m vegyes, 2012)
Világkupa összetett első hely (2012-2015)
Európa 9. legértékesebb sportolója az európai hírügynökségek szavazásán
http://katinkahosszu.com/
https://www.facebook.com/katinkahosszu/

Univer Product Zrt.: Az 1948-ban alapított, kecskeméti székhelyű, 100%-ban magyar tulajdonban lévő Univer Product Zrt. Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalata. A cég a 2015-ös évet 19,5 milliárd forintot meghaladó rekord nettó árbevétellel zárta. A vállalat alkalmazottainak száma meghaladja a 600 főt. Az Univer termékei a következő termékcsoportokba sorolhatók: nedves ételízesítők (majonéz, mustár, ketchup, salátaöntetek és asztali szószok), magyaros ételízesítők (Piros Arany, Erős Pista, Haragos Pista, Gulyáskrém, hagymakrémek, grillkrémek), sűrített paradicsom, bébiételek, lekvárok, zöldségkrémek, gyümölcs italok és gasztronómiai termékek. Az Univer a majonéz, mustár és magyaros ételízesítő termékkategóriákban piacvezető. Az Univer Product Zrt. az Univer csoport tagja. A holding érdekeltségi körébe tartozik továbbá a kereskedelmi egységeket tömörítő Univer Coop Zrt. és a régió egyik nagy múltú bevásárlóközpontja a kecskeméti Alföld Áruház. Az Univer közvetlen célja a magyar termékek, és ezáltal a magyar munkaerő elismertségének és tekintélyének növelése. Így tevékenységükkel mindent megtesznek a magyar gazdaság fellendítése, és az új munkahelyek teremtése érdekében. További információk a www.univer.hu honlapon, valamint a 06-40-200-761-es helyi tarifával hívható infovonalon.

Kapcsolódó képek